Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Smrteľná nehoda. Čerstvý vodič veľkej motorky sa domov už nevrátil
Zdielať na

Smrteľná nehoda. Čerstvý vodič veľkej motorky sa domov už nevrátil

KOMOČA / KOLÁROVO / Tragická nehoda sa v nedeľu (2. júla) podvečer stala na hranici Komárňanského a Novozámockého okresu. Vodič motorky sa čelne zrazil s autom po tom, ako z neznámych príčin prešiel do protismeru.

V nedeľu podvečer prišil o život 48-ročný motocyklista medzi Komočou a Kolárovom. Cesta, ktorú len pred nedávnom pokryli novou vrstvou asfaltu, nepatrí medzi rušné. Po prejdení miernej pravotočivej zákruty vošiel do protismeru, kde sa zrazil s prichádzajúcou Fabiou.

"V aute sa nachádzali dve osoby, motorkár bol na ceste, osobám sme poskytli prvú pomoc. Potom sa o nich postarali zdravotníci. Na miesto prišla polícia, potom to už oni prevzali," povedal Kristián Szabó, veliteľ zásahu HaZZ Kolárovo.

"Vodič motocykla na mieste nehody svojim zraneniam podľahol a ľahko sa zranila aj spolujazdkyňa z osobného auta," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Nitre Renáta Čuháková.

"V podstate vidieť stopu po brzdení motocykla, zhruba v strede protismerného jazdného pruhu, vodič na tohto motocyklistu síce reagoval, ale aj tak dopravnej nehode zabrániť nevedel," opísal situáciu znalec z odboru dopravy Ladislav Šipula. Motocyklista, ktorý oprávnenie na veľkú motorku získal len pred dvomi týždňami, zrejme nedokázal dostať späť svoj stroj do vlastného jazdného pruhu.

"Takže v podstate nejde o nejaké rýchlosti, ale v podstate ide o prejazd do protismeru, kde došlo k ohrozeniu vodiča Fabie. Možno motocyklista, ktorý nie je vyjazdený, nezvládol motocykel," dodal Ladislav Šipula.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy