Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Podnájomník ako lusk! Najprv kradol, potom podpálil byt
Zdielať na

Podnájomník ako lusk! Najprv kradol, potom podpálil byt

BRATISLAVA / Muž, ktorý si spolu s priateľmi prenajímal byt na Mánesovom námestí v Bratislave, najskôr okradol svojich spolubývajúcich a potom všetko zapálil! Iba 20-ročný Robo si zrejme myslel, že takto po sebe zahladí stopy.

Zapálil obrus pod televízorom

Robo z Bratislavy býval v podnájme, v byte na Mánesovom námestí v Petržalke spolu s ďalšími dvoma podnájomníkmi. Býval tu necelý týždeň. Vlastníci bytu ho našli cez inzerát, keďže im jeden zo štvorice pôvodných podnájomníkov narýchlo odišiel. Uplynulý piatok 1. februára v dopoludňajšich hodinách ukradol z bytu tašku s notebookom. Spolu s ňou svojim spolubývajúcim zobral aj kľúče od auta Renault Laguna, navigáciu a rôzne písomnosti.

Premyslel si plán, ako po sebe zahladí stopy. O pár hodín neskôr sa do bytu na 6. poschodí vrátil a podpálil zapaľovačom obrus, ktorý sa nachádzal pod televízorom. Zhorela časť nábytku a vybavenia bytu. Steny, podlahy, ako aj zariadenie zostali po ohni zadymené. Situáciu na Mánesovom námestí museli minulý piatok podvečer riešiť hasiči z Petržalky.

Hrozí mu trest na 4 až 10 rokov

Podnájomník Róbert z Bratislavy sa policajtom priznal. Vysvetlil aj to, prečo oheň založil úmyslne. Chcel jednoducho zahladiť stopy. Majiteľka nehnuteľnosti, ktorá byt prenajíma, škody ešte nevyčíslila, no budú určite značné. Na nevydareného podnájomníka tak skoro nezabudne. Dvaja spolubývajúci prišli o veci v hodnote takmer 900 eur. Hoci je obvinený 20-ročný mladík stíhaný na slobode, hrozí mu trest 4 až 10 rokov za krádež a hlavne za zločin všeobecného ohrozenia!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Požiar_hasiči_Petržalka

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy