Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Starenke zhorel dom! Plamene poškodili aj ďalšie domy
Zdielať na

Starenke zhorel dom! Plamene poškodili aj ďalšie domy

S obrovským požiarom v pondelok ráno bojovali banskobystrickí hasiči. V obci Strelníky zhorel rodinný dom, v ktorom bývala staršia dôchodkyňa.V poslednej chvíli ju vyniesli susedia. Plamene však poškodili aj ďalšie dva domy a niekoľko hospodárskych budov. Na nohách bola celá dedina.

Záchrana v poslednej chvíli

Starenku zachránili z horiaceho domu susedia. Spala v izbe a ak by ju nevytiahli, došlo by k tragédii. Obrovské plamene bolo totiž vidieť už z diaľky a rýchlo sa šírili. Oheň sa cez strechu dostal aj k hospodárskym budovám, zakrátko už horeli aj dva rodinné domy. V maštali zhorelo aj niekoľko kusov dobytka. 

Voda sa liala dolu ulicou, v zime rýchlo mrzla, hasiči si tak museli dávať pozor na každý krok. Pomáhal ale každý, kto mohol. Na nohách bola celá dedina. Na koho už nezvýšili vedrá s vodou, aspoň hasil oheň snehom.

Starenke prišlo zle

K šokovanej dôchodkyni museli volať aj lekára. Keďže zostala náhle bez strechy nad hlavou, ujali sa jej susedia. Ako mohol požiar vzniknúť, si nikto nevie vysvetliť. Dom, v ktorom bývala, bol po krátko po rekonštrukcii.

Príčina požiaru zatiaľ známa nie je. Škody presiahli niekoľko tisíc eur. Na mieste zasahovalo až 22 hasičov a 6 áut. Strechy na horiacich domoch museli zhodiť dole. Izby sú tak prakticky neobývateľné.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy