Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
FOTOGALÉRIA. Na základnej škole v Bratislave horelo
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Na základnej škole v Bratislave horelo

V skorých ranných hodinnách horelo v základnej škole v bratislavskej Petržalke. Plamene šľahali z tretieho poschodia, ktorého priestory škola prenajíma. Obrovskú žiaru si všimol školník, ktorého byt je priamo nad zničenou miestnosťou. Hasiči boli na mieste takmer tri hodiny.

Dym zobudil školníka

Štipľavý dym vychádzajúci z miestnosti zobudil školníka. Ten spočiatku netušil čo sa deje. Podľa jeho slov totiž počul iba akýsi zvláštny nedefinovateľný buchot. Keď však podišiel k oknu videl  obrovské plamene.

Pohotový muž ihneď vyviedol rodinu von a zároveň volal hasičov a riaditeľku školy. Hasiči však po príchode na miesto mali sťažené podmienky a do priestorov školy sa spočiatku nemohli dostať a to kvôli zaparkovaným autám, ktoré blokovali vstup do areálu. Plamene už vtedy šľahali z okien.

Dnu sa dostali cez úzku chodbu

Muži sa do dielne predierali cez úzku chodbovú uličku. V miestnosti bola obrovská žiara a silné zadymenie zo sviečok, preto museli použiť dýchacie prístroje. Požiar sa im podarilo rýchlo dostať pod kontrolu, dohášali však skryté ohniská. 

Chránená dielňa zhorela do tla. Tá však nie je súčasťou školy a tak vyučovanie nebude ohrozené. Pri požiari sa našťastie nikto nezranil.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy