Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kto založil v byte požiar? Jeho podozrivý majiteľ bol na psychiatrii
Zdielať na

Kto založil v byte požiar? Jeho podozrivý majiteľ bol na psychiatrii

Piatková reportáž o požiari bytu v Petržalke vzbudila veľký ohlas. Ozvali sa nám ďalší rozhorčení majitelia bytov, podľa ktorých požiar založil duševne chorý sused. Ten mal byť ale v tom čase na psychiatrii. To, že byt nezačal horieť náhodou, potvrdila aj polícia.

Deň po ničivom požiari zostali v byte na Beňadickej ulici v Petržalke porozbíjané okná, ohorený nábytok a plno sadzí. Jeho majitelia, dôchodcovia, len pred nedávnom uhradili poslednú splátku hypotéky, no teraz nevedia, kde budú bývať. "Čo už môžeme robiť, zostali sme bez penazí, nemáme nič," povzdychla si pani Hriešiková.

Ostatní obyvatelia domu sú  poriadne nahnevaní

S pánom Štefanom mali susedia za posledné dva roky samé problémy. Na jeho agresívne správanie sa mnohokrát sťažovali. "Mne sa vyhrážal zabitím, aj  synovi.  Bála som sa vychádzať z bytu," sťažuje sa suseda. "Aj mne sa vyhrážal, že ma dopichá, že byt zničí a že to tu všetko podpáli," pokračuje ďalšia z obyvateliek bytu. Pan Štefan je schizofrenik, takže pre svoje okolie môže byť reálne nebezpečný. Jeho susedia tvrdia, že je zázrakom, že ešte nikomu neublížil. "Obvinil  ma z toho, že mu do bytu nosím v krabičke šváby a že ma preto zabije," dodáva jedna z obyvateliek bytovky. Susedia sú ale presvedčení, že požiar v byte nevznikol náhodou, ani žiadnym skratom. Pani Hriešiková len pár hodin pred vypuknutím požiaru počula silné bouchnutie dverami. "Okolo štvrtej hodiny som počula silné zabuchnutie dverí. Takto vždy búchal Kováč! Potom som už nemohla zaspať a hasiči mi povedali, že to mi zachránilo život," tvrdí pani Hriešiková.

Skrat elektroinštalácie policajti vylúčili

"Znalec z Kriminalisticko–expertízneho ústavu policajného zboru v Bratislave uviedol, že pravdepobobnou príčinou požiaru bola manipuláciu s otvoreným ohňom," konštatuje Tatiana Kurucová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave.

Duševne chorý majiteľ bytu má alibi

V byte, kde požiar vypukol, vtedy musel niekto byť. Ale kto to zostáva záhadou. Duševne chorý pán Štefan, totiž leží od štvrtka na psychiatrii a kľúče od bytu u sebe nemá. "Kategoricky odmietame, že by sa tento pacient dostal z nemocnice von," poznamenáva Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.  Brat pána Štefana tvrdí, že ani on o požiari nič nevie, ale, že už zariadil umiestnnie svojho súrodenca v ústave.

Nielen majitelia zhoreného bytu na 12. poschodí, ale aj ostatní vytopení obyvatelia bytovky teraz čakajú, ako sa k celej udalosti postaví poisťovňa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy