Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
V osade plnej drevenej chatrčí vzbĺkol oheň. Zhorel domček...
Zdielať na

V osade plnej drevenej chatrčí vzbĺkol oheň. Zhorel domček...

Osada v Kolačkove neďaleko Starej Ľubovne je už roky časovanou bombou. Drevené chatrče stoja jedna na druhej a v každej z nich obyvatelia kúria všetkým, čím sa dá. Najmä na starých pieckach. Požiar, ktorý tam cez víkend vypukol, mohol všetky obydlia zrovnať so zemou!

4 ľudia a 6 detí

Rómska osada tak nezhorela do tla len akýmsi zázrakom. Chatrče sú tu totiž postavené len z dreva a stoja tesne jedna vedľa druhej. Drevo je pritom aj všade navôkol.

V drevenom zrube, ktorý začali oblizovať plamene, bývali štyria ľudia. Ďalśich 6 detí bolo len nedávno umiestnených v detskom domove. Je viac než pravdepodobné, že za požiar môže piecka, ktorá rodine v skromnom príbytku slúžila na vykurovanie aj na  navarenie.

Zachránil ich aj sneh

Ani jedna z chatrči pritom nemá odborne nainštalovaný komín. Keď sa k tomu pridá aj fakt, že stoja tesne vedľa seba... Máme oheň na streche! Navyše prístup pre hasičské autá bol poriadne komplikovaný, hadice na hasenie museli napájať až z cesty.

Obrovskej tragédii zrejme zabránil sneh, ktorý ľudia začali na strechu hádzať okamžite, keď zbadali prvé plamene. V letných mesiacoch by to podľa odborníkov z hasičského zboru zrejme skončilo oveľa horšie...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy