Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar v Petržalke. Muž, ktorý ho mal založiť, leží na psychiatrii
Zdielať na

Požiar v Petržalke. Muž, ktorý ho mal založiť, leží na psychiatrii

Krátko po šiestej hodine ráno vypukol v byte na Beňadickej ulici v Petržalke požiar. Podľa našich informácií ho mal založiť psychicky narušený muž. Následne na to mal z bytu odísť...

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Susedia sa na Štefana sťažujú

Požiar našťastie nikoho nezranil. Dvoch obyvateľov domu ošetrili záchranári, pretože sa sťažovali na problémy s dýchaním. Obyvatelia, ktorí bývajú pod vyhoreným bytom sú teraz vytopení  a nahnevaní. "Tam býval taký nesvojprávny pán a s ním to bolo zlé. On sa tu vyhrážal dosť ľuďom. Nikto s tým nič nespravil a nakoniec to dopadlo takto,“ uviedol obyvateľ paneláku.

Slová obyvateľo potvrdil aj predseda vlastníkov bytov. Podľa neho bol majiteľ bytu na 11. poschodí, Štefan, psychicky narušený a údajne aj zbavený svojprávnosti. Starať sa mal o neho brat. "Samozrejme ten sa o neho nestará, nejakým spôsbom ho sem dostal a my sa ho neviem zbaviť. Ten človek je agresívny, napáda tu ľudí, ktorí bývajú vo vchode,“ uviedol Róbert Žitňan, predseda SVB. Podľa neho mal Štefan byt podpáliť.

Mesiac má ležať na psychiatrii

Iného názoru je Štefanov brat, ktorý sa o neho stará. Ten celú situáciu vidí inak, ako susedia. Potvrdil, že Štefan je schizofrenik, ale rozhodne poprel, že v sobotu ráno bol v byte a že ho podpálil. To potvrdila aj hovorkyňa nemocnice. Štefan totiž leží už mesiac na psychiatrii. To, že by nemocnicu opustil je úplne vylúčené, pretože nemá k dispozícii žiadne osobné veci.

Počas dňa sa však prípad mierne zamotal. K predsedovi vlastníkov bytov sa dostali informácie, že Štefan mal utiecť z nemocnice. Dokonca ho mala vidieť aj predavačka v neďalekom obchode. Následne ho mali v dome hľadať policajti. Stanovisko nemocnice ale znie jasne. Tento pacient v noci ani ráno nemocnicu neopustil. Či vznikol požiar skratom alebo ho niekto úmyselne založil určí až ďalšie vyšetrovanie.

Téme sa venuje reportér David Mimra. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy