Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
VIDEO. Požiar na diskotéke si vyžiadal takmer 250 obetí
Zdielať na

VIDEO. Požiar na diskotéke si vyžiadal takmer 250 obetí

Počet obetí nedeľňajšieho požiaru v nočnom klube na juhu Brazílie stúpol na takmer 250 a prekonal tak pôvodné odhady tamojšej polície. Tá potvrdila identifikáciu desiatok mŕtvych, ktorých drvivú väčšinu tvoria mladí ľudia. Tí sa podľa úradov udusili, alebo ich v panike ušliapal dav. Ako potvrdila brazílska polícia, priestory klubu v centre mesta Santa Maria zachvátili plamene nadránom, v čase, keď sa v ňom zabávali stovky ľudí.

V klube sa zabávalo 2 000 ľudí

Identifikovaných bolo už 159 tiel. Väčšina ľudí sa udusila dymom alebo bola udupaná. Požiar vypukol v nočnom bare Kiss okolo 2:30 miestneho času. V tej chvíli tam bolo približne 2 000 ľudí.

Prvé informácie hovoria o tom, že požiar spôsobila zábavná pyrotechnika, od ktorej sa chytila zvuková izolácia. "Hasiči robia čo je v ich silách a pátrajú po ďalších obetiach. Ich presný počet zatiaľ nemôžeme uviesť. Väčšina ľudí sa udusila," uviedol veliteľ hasičov Guido de Melo.

Snažia sa identifikovať telá

Hovorca regionálnej vlády Marcelo Arigoni pre rozhlasovú stanicu uviedol, že úrady zriadili improvizovanú márnicu na miestnom športovom štadióne. Mŕtve telá tam zvážajú, aby ich mohli identifikovať. Santa Maria je 30-tisícové mesto v štáte Rio Grande do Sul, ktorý tvorí južný cíp Brazílie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy