Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Frešova misia splnená. Stačí zahodiť kľúč
Zdielať na

Frešova misia splnená. Stačí zahodiť kľúč

BRATISLAVA / Ľudovít Kaník, ešte ako predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS, sa chystal spájať pravicu. Na druhý deň mu Martin Fedor celý poslanecký klub zrušil. Stačilo, že z neho vystúpil. Pre Kaníka sa tak stáva skutočnou výzvou už aj integrácia vlastnej strany.

Strana ako taká stále existuje. Dokonca ešte má aj predsedu, Pavla Freša, ktorý sa spolu s Kaníkom hotoval integrovať všetko napravo do Fica. Síce jej chýbajú rozsiahle časti straníckeho aparátu, ako sú trebárs podpredsedovia, ale aspoň sa stranícke štruktúry zoštíhľujú zároveň s voličskou základňou.

Keby Kaník s Frešom nabrali trochu odvahy a pozreli sa pravde do očí, museli by sami pred sebou pripustiť, že niet na svete takej politickej strany, ktorej by chýbal akurát Martin Fedor. A už vôbec by, pre žiadnu z nich, nemohla jeho strata byť fatálna. Za istými časťami tela by bolo človeku síce ľúto, možno najviac, ale na ich stratu sa prosto neumiera.

Ak to Frešo dotiahol s SDKÚ tak ďaleko, že Fedorov odchod stačí na smrť poslaneckého klubu v národnej rade, je naozaj na konci cesty. Misia splnená, strana dorazená.

Pred nejakým storočím by bol niekto dal Frešovi nabitú zbraň a pár minút súkromia, aby si zachoval aspoň tie úbohé zvyšky dôstojnosti a cti. Dnes od neho takéto dramatické gesto nikto nečaká. Úplne bude stačiť, ak pozhasína a pri odchode z centrály nezabudne zamknúť. Kľúč môže zahodiť.

Súvisiace články