Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bohatí na muške. Zavedie Slovensko milionársku daň?
Zdielať na

Bohatí na muške. Zavedie Slovensko milionársku daň?

Nie len európski, ale aj naši politici priznávajú, že idú ťažké časy. Diera v štátnom rozpočte sa zväčšuje a či bude vládnuť pravica, alebo ľavica, dane sa budú zvyšovať. Návrhy Smeru, aby sa rovná daň v zásade zrušila a niektoré skupiny platili viac spájajú aj koaličné strany. Takýto krok by podľa nich stál štát viac peňazí, ako by pritieklo do štátnej kasy.

Presne 33 000 eur. To je hrubý ročný príjem, ktorý chce strana Smer zdaniť 25-percentnou milionárskou daňou. Rozmenené na drobné, ide o mesačný čistý príjem do 2 000 eur. "Má sa to dotknúť 25 000 ľudí. Podľa nás už došiel ten čas, keď ťarcha nemôže byť len na tých, ktorí žijú z ruky do úst," vysvetľuje podpredseda Smeru Peter Kažimír.

Zavádzať milionársku daň pri ročnom príjme 33 000 eur však šéf SaS Richard Sulík považuje za výsmech. A ako škodlivé takéto opatrenie pripadá i financmajstrovi Ivanovi Miklošovi.

Ten upozorňuje, že by sa tak zrušila rovná daň. Práve tá na Slovensko vraj pritiahla zahraničných investorov a teda prácu. Smeráci však považujú navrhovanú milionársku daň za solidárny príspevok bohatých voči menej zarábajúcim.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy