Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hyenizmus nepozná hranice – varujú banky!
Zdielať na

Hyenizmus nepozná hranice – varujú banky!

Banky upozorňujú, že internetoví hackeri zvýšili aktivitu a šíria podvodné e-maily a falošné webstránky. Môžete prísť o peniaze!

Aj v čase celosvetovej pandémie koronavírusu sa nájdu podvodníci, ktorí sa pokúšajú zneužiť situáciu. Slovenská sporiteľňa upozorňuje na podvodné e-maily, ktorými sa podvodníci snažia získať prístupové heslá k elektronickému bankovníctvu klientov. Súčasne aj na falošnú webstránku, ktorá vzbudzuje dojem, že ide o skutočnú prihlasovaciu stránku do Georgea od Slovenskej sporiteľne. Jedna z najväčších slovenských bank, preto upozorňuje klientov, aby boli obozretní a neklikali na linky v podozrivých e-mailoch.

Banka nikdy nepožaduje informácie o účtoch, telefónnych číslach, prihlasovacích údajoch, kódoch do služieb elektronického bankovníctva alebo o platobných kartách. Toto platí pre všetkých. Hacker si môžu na mušku zobrať aj iné banky. Meno odosielateľa podvodného e-mailu sa síce tvári, že je od banky, ale keď sa klient pozrie dôkladne, zistí, že ide o falošnú adresu.

 

Najčítanejšie správy