Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Klienti mBank zaplatili prostredníctvom Apple Pay za prvých päť dní viac ako milión eur
Zdielať na

Klienti mBank zaplatili prostredníctvom Apple Pay za prvých päť dní viac ako milión eur

Zdroj: SITA

mBank bola jednou z prvých bánk na Slovensku, ktoré svojim klientom priniesli možnosť platby prostredníctvom Apple Pay. Pretože patrí medzi lídrov v oblasti mobilného a digitálneho bankovníctva na Slovensku je prirodzené, že práve jej klienti prijali túto službu s nadšením. Už v prvý deň si ju aktivovalo viac ako päťtisíc klientov mBank a v priebehu prvých dní zrealizovali pomocou Apple Pay platby v hodnote viac ako 1 milión eur.

mBank pri uvedení Apple Pay na Slovensku stavila na svoje jedinečné know-how a bohaté skúsenosti z ďalších dvoch trhov – českého a poľského, kde službu úspešne predstavili už v minulosti. "Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme na Apple Pay na Slovensku boli dlho vopred pripravení. Službu sme implementovali hneď, bez najmenších ťažkostí a naši klienti ju začali využívať okamžite," hovorí Zdeněk Rys, riaditeľ depozitných produktov mBank. 
O úspechu Apple Pay u klientov mBank na Slovensku svedčí aj fakt, že už počas prvého dňa fungovania si službu aktivovalo viac ako 5-tisíc klientov mBank a spolu zrealizovali transakcie v hodnote viac ako 100-tisíc eur. 

Mobilné platby majú Slováci v obľube

Práve klienti mBank dokazujú, že platenie mobilným telefónom na Slovensku už nie je len záležitosťou úzkej skupiny technologických nadšencov a guru, ale stáva sa bežnou súčasťou každodenného života vďaka svojmu komfortu i bezpečnosti. Keď napríklad banka pred časom pre svojich klientov spúšťala službu Google Pay, využívalo ju osemkrát viac mužov než žien. Po zavedení Apple Pay sa ukázalo, že muži síce medzi používateľmi stále dominujú, ale už s oveľa nižším rozdielom - medzi klientmi mBank je ich trikrát viac ako žien a rozdiel sa stále zmenšuje. 

"Už v prvý deň spustenia bol Apple Pay u nás v počte pridaných platobných kariet až trikrát úspešnejší než Google Pay za celý prvý mesiac. Aj objem transakcií, ktoré naši klienti zrealizovali cez Apple Pay počas prvých dvoch dní presiahol objem transakcií s Google Pay za jeho prvý mesiac," dodal Zdeněk Rys. Na konci prvého týždňa zaplatili klienti mBank s Apple Pay viac ako jeden milión eur.

​V telefóne máte svoje platby úplne pod kontrolou 

Vďaka tejto službe môžu klienti zaplatiť rýchlo a pohodlne prostredníctvom svojich iPhonov, Apple Watch či zariadení s požadovaným iOS. Začať používať Apple Pay je veľmi jednoduché - stačí mať účet mKonto v mBank, aktívnu platobnú kartu a telefón alebo hodinky s operačným systémom iOS. Za založenie a vedenie účtu mKonto pritom v mBank neplatíte žiadne poplatky. 
V prípade, že si založíte účet v mBank teraz, pridáte do Apple Pay svoju novú kartu a uskutočníte platbu, môžete od mBank každý pracovný deň vyhrať štýlové slúchadlá AirPods.

"V súčasnosti mnohí naši klienti cestujú za dovolenkovými zážitkami. Apple Pay považujeme za skvelú možnosť ako bez problémov a moderne platiť a doplniť si tak celé spektrum služieb, ktoré našim klientom umožnia jednoducho a bezpečne platiť a manažovať svoje financie doma i v zahraničí priamo v aplikácii mBank," dodal Z. Rys. 

Klienti mBank si môžu prostredníctvom svojej mobilnej aplikácie priamo v telefóne kedykoľvek a kdekoľvek zapnúť a vypnúť jednotlivé typy transakcií, ako sú napríklad platby v zahraničí, nákupy v obchodoch, výbery hotovosti či internetové platby podľa aktuálnej potreby. "Zapnúť a vypnúť si môžu tieto služby kedykoľvek  tak, aby ich mohli realizovať len vtedy, keď majú kartu úplne pod kontrolou a vypnuté ich mať vtedy, keď majú kartu odloženú napríklad v hotelovej izbe počas slnenia sa na pláži," dopĺňa Zdeněk Rys. mBank tiež svojim klientom umožňuje priamo v aplikácii online meniť finančné limity pre jednotlivé karty a typy transakcií, uzatvoriť cestovné poistenie, alebo zablokovať okamžite kartu v prípade straty alebo krádeže.

Viac informácií nájdete na www.mbank.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy