Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podnikatelia, poďte s nami do sveta!
Zdielať na

Podnikatelia, poďte s nami do sveta!

Zdroj: SBA

INZERCIA / Slovak Business Agency ponúka prostredníctvom Národného podnikateľského centra široké portfólio aktivít zameraných na pomoc etablovaným malým a stredným podnikateľom. Medzi najzaujímavejšie patrí bezplatná služba Medzinárodné odborné podujatia v zahraničí.

Slovenskí podnikatelia, ktorí chcú získať skúsenosti zo zahraničných trhov etablovať na zahraničnom trhu, môžu využiť unikátnu možnosť a prihlásiť sa na odborné podujatia v krajinách Európskej únie. Národné podnikateľské centrum oslovuje podnikateľov v siedmich regiónoch Slovenska prostredníctvom výziev zverejňovaných na internetovej stránke www.sba.sk.

Prihlásenie sa realizuje cez elektronický formulár a výberová komisia následne vyberie vhodných účastníkov. Letenky, ubytovanie aj vstupenky na podujatie zabezpečí bezplatne Slovak Business Agency (SBA).

Tento rok boli uverejnené dve výzvy na medzinárodné odborné podujatia. Prvej sa zúčastnilo 47 spoločností, druhej (prebiehajúcej v termíne september až november 2018) 98 spoločností. To znamená, že slovenskí podnikatelia zo všetkých siedmich regiónov Slovenska dostali možnosť navštíviť zaujímavé odborné medzinárodné konferencie, workshopy, veľtrhy a ďalšie špičkové podujatia v európskych metropolách.

Amsterdam s unikátnymi novinkami

SBA/Podnikateľ Fredrik Dudáš sa zúčastnil na veľtrhu Interclean Amsterdam 2018.

​Účasť na medzinárodných odborných podujatiach výrazne pomáha rozvoju ich podnikania, pri zavádzaní rôznych inovácií a budovaní obchodných partnerstiev. "Získal som množstvo kontaktov, skúseností a informácií o trendoch vo svete, najmodernejších strojoch, ale aj kontakty na kvalitných dodávateľov,“ hovorí účastník veľtrhu Interclean Amsterdam 2018, podnikateľ Frederik Dudáš.

"Obsah podujatia bol na vysoko profesionálnej úrovni. Pre mňa najzaujímavejšie boli samotné rozhovory so zástupcami firiem, výrobcov a podobne. Z môjho pohľadu to bolo veľmi relevantné podujatie, na ktorom som získal kontakty na dodávateľov z celého sveta, aj zariadení potrebných pre moje podnikanie, ktoré sa na Slovensku používajú veľmi zriedkavo a sú doslova unikátne,“ dodáva.

Inšpirácie z Londýna

SBA/Veľtrh v Londýne dal začínajúcim podnikateľom veľa podnetov.

​Podnikateľka Alexandra Dzuganová, ktorá sa zúčastnila veľtrhu The London Textile Fair hovorí: "Pre mňa ako začínajúcu podnikateľku bola účasť na vybranom veľtrhu podnetnou skúsenosťou. Nové informácie sa na mňa valili z každej strany a bolo náročné všetko absorbovať. Avšak bolo to silné nakopnutie mojej kreativity.“ Okrem toho vysoko hodnotí aj možnosť diskutovať s viacerými potenciálnymi partnermi. "Z Londýna som sa vrátila inšpirovaná a namotivovaná. Za možnosť zúčastniť sa tohto veľtrhu som veľmi vďačná a hlavu mám plnú nápadov.“

SBA/IFSEC je najväčší veľtrh zo sveta bezpečnosti, ktorý vo Veľkej Británii prebieha už od r. 1950.

​Podnikatelia Miroslava Janišová a Jozef Maslík nadobudli v Londýne na veľtrhu IFSEC skúsenosti v komunikácii a nadväzovaní vzťahov s potenciálnymi partnermi a s prezentovaním vlastného produktu na medzinárodnej úrovni. "Mali sme možnosť prezrieť si novinky z oblasti bezpečnosti a získali sme informácie o aktuálnej ponuke bezpečnostných služieb a produktov na medzinárodnom trhu.“ Obaja konštatujú, že podujatie malo vysokú profesionálnu úroveň a bolo pre nich prínosom.

Módne Miláno a chutný Madrid

SBA/CHIBIMERT v talianskom Miláne je výstava módnych doplnkov, bižutérie, handmade výrobkov a módy.

​"Získala som nový pohľad na možnosti podnikania v rámci obchodu so šperkami, nových obchodných partnerov, informácie o novinkách a trendoch, ako aj o komponentoch, ktoré môžem použiť na výrobu šperkov, nie len ich kupovať hotové,“ hovorí Karin Hurtaud, ktorá sa zúčastnila CHIBIMART-u v Miláne.

Na Salón de Gourmets, ktorý sa každoročne koná v Madride a je zameraný na kvalitu potravín a nápojov, sa zasa v rámci Medzinárodných odborných podujatí bezplatne organizovaných NPC dostali aj Denisa a Igor Cvečkovci. "Na podujatí sme si zlepšili svoje prezentačné zručnosti pri rokovaniach so samotnými výrobcami, či manažérmi spoločností. Vo všetkých prípadoch išlo o príjemnú konverzáciu, ktorá bola na vysokej profesionálnej úrovni.“

SBA/32. španielsky salón pre gurmánov v Madride

Zároveň sa im dostalo príjemného pozvania, keď na veľtrhu stretli svojho obchodného partnera. "Výrobca olivového oleja, ktorý distribuujeme, nás pozval, aby sme sa v novembri prišli osobne zapojiť do zberu a spracovania novej úrody.“ Obsah celého podujatia presne vyhovoval ich podnikateľským zámerom. "Najviac oceňujeme prítomnosť výrobcov a možnosť degustácie s odborným popisom. Na jednom mieste sme za štyri dni nazbierali kontakty, ktoré by sme inak získavali veľmi dlho.“

Sledujte nás

Ak vás teda lákajú medzinárodné podujatia, ktoré majú vysokú profesionálnu úroveň, veľkú návštevnosť, silnú dynamiku, schopnosť motivovať vás a posúvať váš biznis dopredu, sledujte naše stránky www.sbagency.sk a www.npc.sk, aby vám neušli ďalšie výzvy na zaujímavé podujatia.

SBA

​Účasť na medzinárodných odborných podujatiach je pre podnikateľov zabezpečená prostredníctvom Národného projektu NPC v regiónoch, v rámci Stážového a Rastového programu.

Kontakty pre Rastový program (podnikatelia):
Trnavský kraj: rp.tt@npc.sk
Nitriansky kraj: rp.nr@npc.sk
Trenčiansky kraj: rp.tn@npc.sk
Banskobystrický kraj: rp.bb@npc.sk
Žilinský kraj: rp.za@npc.sk
Prešovský kraj: rp.po@npc.sk
Košický kraj: rp.ke@npc.sk

Podpora podnikania v 7 samosprávnych krajoch Slovenska sa realizuje v rámci Národného projektu NPC v regiónoch, ktorý je spolufinancovaný Európskou úniou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Výskum a inovácie. Kód projektu ITMS2014+ 313031I870.

Prijímateľom NFP a realizátorom projektu je Slovak Business Agency, partnerom projektu je Centrum vedecko-technických informácií SR.

Chcete sa dozvedieť o našich službách viac? Všetky dostupné informácie získate na www.sbagency.sk a www.npc.sk

Môžete sa tiež prihlásiť na odber Newslettru na www.sbagency.sk a získavať aktuálne informácie. Sledujte nás aj na sociálnych sieťach:

Facebook
Instagram
Twitter
Linkedin

Regióny aktuálne podujatia

26.9. Aj netradičný biznis môže byť úspešný_ŽILINA
http://www.sbagency.sk/aj-netradicny-biznis-moze-byt-uspesny-zilina#.W5Ddvej-iUk
https://www.facebook.com/events/2218505118395831/

26.9. Workshop Corel draw_ŽILINA
http://www.sbagency.sk/objav-2d-modelovanie-v-coreldraw-zilina#.W5J-F-j-iUk
https://www.facebook.com/events/2137466709854835/

26.9. Ako chutí podnikanie v gastre_ZVOLEN
http://www.sbagency.sk/ako-chuti-podnikanie-v-gastre-zvolen#.W5uxn6YzaUk
https://www.facebook.com/events/1939896352723763/

26.9. Inšpiratívne gastro príbehy_KOŠICE
http://www.sbagency.sk/inspirativne-gastro-pribehy-kosice#.W5u3Y6YzaUk
https://www.facebook.com/events/1916660481973700/

27.9. Kreatívny voucher_PREŠOV
http://www.sbagency.sk/kreativny-voucher-ako-ho-ziskat-ako-ho-dodavat-presov#.W45JgOj-iUk
https://www.facebook.com/events/265572737409430/

27.9. Handmade podnikanie_TRNAVA
http://www.sbagency.sk/handmade-podnikanie-trnava#.W5u5EaYzaUk
https://www.facebook.com/events/333713070708973/

29.9. Online reklamné kampane pokročilí_PREŠOV
http://www.sbagency.sk/online-reklamne-kampane-pre-pokrocilych-presov#.W5kfdeh_KUk
https://www.facebook.com/events/246244252702154/

26.9. Superodpočet_RP_TN
http://www.sbagency.sk/superodpocet-na-vyskum-a-vyvoj-dubnica-nad-vahom#.W6CnrmgzaUk
https://www.facebook.com/events/344633216361538/

4.10. Gastro podnikanie. Aby chutilo všetkým_AP+RP_ŽILINA
http://www.sbagency.sk/gastro-podnikanie-aby-chutilo-vsetkym-zilina#.W59_naYzaUk
https://www.facebook.com/events/234928970702551/

5.10. Podnikavá mama_AP+RP_BB
http://www.sbagency.sk/podnikava-mama-banska-bystrica#.W6IIzGgzaUk
https://www.facebook.com/events/1117837715035634/

Najčítanejšie správy