Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Portál finančnej správy skolaboval
Zdielať na

Portál finančnej správy skolaboval

BRATISLAVA / Elektronické podávanie je povinné pre platiteľov DPH a právnické osoby, ktoré sú zapísané v Obchodnom registri. Živnostníci ešte daňové priznanie nemusia elektronicky podávať.

Hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová tvrdí, že v pondelok dopoludnia zaznamenali nedostupnosť portálu, ktorá bola spôsobená výpadkom na strane externého dodávateľa. „Túto chybu sme však už odstránili a pracujeme na znovuobnovení elektronických služieb,“ povedala Skokanová pre Denník N.

Za výpadok sa ospravedlnila. Neodpovedala ani na to, či pre výpadok predĺžia termín, dokedy budú môcť firmy či platitelia DPH podávať priznanie. Daňové priznanie treba podať do 3. apríla vrátane, ľudia aj firmy majú teda čas aj v utorok. Finančná správa posilnila v posledný deň call-centrum, ktoré by malo byť dostupné až do polnoci, ale aj úradné hodiny na daňových úradoch. K dispozícii budú aj mobilné kancelárie v Petržalke, pridali tiež dodatočné miesta na podanie daňové priznanie aj mimo úradov.

Daňové priznanie sa dá podať do utorka 3. apríla vrátane, no ako uvádza na svojom portáli Denník N, Finančnej správe nefungujú elektronické služby. Finančná správa sa po doručení približne 3 000 oznámení do problému pustila a na Facebooku oznámili, že ich elektronické služby sú opäť plne funkčné:

Stres je pre účtovníkov a firmy vždy v marci citeľný, termín podania priznania sa dá aj odložiť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy