Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kabelka v aute bola pre neho veľkým lákadlom, on zas bol lákadlom pre niekoho iného
Zdielať na

Kabelka v aute bola pre neho veľkým lákadlom, on zas bol lákadlom pre niekoho iného

PRAHA / To, že ľudia nie sú vždy iba ľahostajní a vedia si aj pomôcť, dokazuje nasledujúci príbeh z Prahy. Zlodeja, ktorý ukradol kabelku z auta zadržali dvaja muži. Navyše si ho "postrážili" až do príchodu policajtov.

Svoj lup si zlodej našiel za bieleho dňa na Dlouhej ulici v centre Prahy, ktorá je jednou z turisticky najrušnejších a najhojnejšie navštevovaných ulíc. Neskutočná drzosť zlodeja bola zo záznamu očividná. Okolo prechádzali a v reštauráciách sedeli stovky ľudí. Ale zlodej si išiel nekompromisne za svojím. Na zadnom sedadle uvidel kabelku. "Zlodej si vozidlo sledoval približne hodinu a čakal až v tejto ulici, kde je poobede veľmi rušno, bude chvíľku pokoj," potvrdil hovorca mestskej polície v Prahe Jan Čihák.

Vytiahol kovový predmet, zrejme skrutkovač. Po prvom náraze sklo odolalo. Pri druhom už črepiny padali na zem. Zlodej sa tváril, že sa nič nedeje. Keď si zlodej myslel, že ide všetko podľa plánu, prišiel k auta a natiahol sa pre kabelku. Potom ako ju zo zadného sedadla vytiahol, sa snažil ujsť. V tom momente sa ale na mieste činu objavil svedok, mladý muž, ktorý všetko videl. Zlodej sa mu snažil utiecť, preto mladík použil známy chmat a zlodeja zvalil na zem. Pridal sa ešte ďalší okoloidúci muž. Na miesto medzitým dorazila hliadka a ihneď zasiahla. "Policajti videli konflikt dvoch mužov, ktorí držali na zemi tretieho. Hliadka ihneď zastavila a bežala na miesto udalosti, aby zistila čo sa deje," potvrdil Čihák.

Polícia si najprv myslela, že dvaja muži tretieho bezdôvodne napadli. Zábery z bezpečnostnej kamery, ale ukázali celú situáciu a najmä jej priebeh. Zlodeja preto ihneď zadržali. "Strážnici páchateľovi nasadili putá, zaistili miesto trestného činu a privolali na miesto príslušníkov polície. Odvážnym mužom patrí obrovská vďaka za to, že neboli ľahostajní, videli toto protiprávne konanie a zasiahli až do príchodu polície."

Náhodný svedok pomohol polícii aj pri prípade, ktorý sa stal v americkom štáte Wisconsin, pozrite si archívnu reportáž:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy