Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Safosa presunie výrobu zubných pást na Slovensko
Zdielať na
Ekonomika

Safosa presunie výrobu zubných pást na Slovensko

Zdroj: Michiel1972/ilustračné

Levický závod bude vyrábať polovicu celkovej produkcie zubných pást Signal pre Európu

Talianska spoločnosť Safosa od budúceho roka presunie celú výrobu zubných pást značky Signal pre firmu Unilever do svojho závodu v Leviciach. Pre plný rozbeh výroby, ktorá má zásobovať európsky trh, bude potrebovať 150 až 200 pracovníkov. ČTK o tom dnes informovala Hana Miencilová z agentúry AMI Communications.

"V súčasnom období prebieha výroba zubných pást paralelne v Taliansku a na Slovensku, od 1. januára 2008 Safosa presunie celú výrobu zubných pást na Slovensko," píše sa v tlačovej správe. Safosa v závode v Leviciach otvorila skôr v tomto roku novú výrobnú halu.

"So závodom v Leviciach počíta Unilever do budúcnosti ako s jednou zo svojich najvýznamnejších tovární na výrobu kozmetiky," poznamenal Peter Freunscht, vedúci oddelenia výskumu a rozvoja starostlivosti o zuby spoločnosti Unilever pre Európu. Dodal, že levický závod bude vyrábať polovicu celkovej produkcie zubných pást Signal pre Európu.

V Leviciach Safosa vlastní od roku 2005 pôvodný kozmetický závod de Miclén. Safosa dodáva kozmetické výrobky Unileveru od roku 2002.

Zdielať na

Najčítanejšie správy