Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Skoncová tesne pred bankrotom, Kimlička skončil v mínuse
Zdielať na

Skoncová tesne pred bankrotom, Kimlička skončil v mínuse

Zdroj: Pr článok

BRATISLAVA / Moderátorka Soňa Skoncová a módny návrhár Lukáš Kimlička prijali výzvu – prežiť týždeň so stovkou vo vrecku – VYŽIŤ S 20-EURAMI NA DEŇ. Ľudia, ktorí doteraz nepoznali finančné suchoty, zrazu ochutnali trpkú príchuť života mnohých slovenských rodín. To, čo je pre nejedného z nás každomesačná realita, bola pre nich nová skúsenosť, ktorá ich mnohému naučila. Ukázalo sa však, že márnivejší sú muži! Pozrite sa, s akými problémami prežívali známe tváre Týždeň pred výplatou.

Soňa a Lukáš dostali nie len stovku na účet, ale aj niekoľko úloh, ktoré by s neobmedzenými prostriedkami hravo zvládli. S 20-eurami na deň to však vôbec nebolo jednoduché. Vyskúšali si aké to je zostať kvôli nedostatku peňazí o hlade, obliekať sa v sekáči alebo pracovať niekoľko hodín za minimálnu odmenu. Záchranou pre nich bol 300- eurový žolík od Poštovej banky, na ktorý mohli siahnuť len v stave núdze. Poriadili si aj bez neho?

Hodnota Lukášovej práce = 4 paradajky

Lukáš je zvyknutý, že klienti sú ochotní vyvážiť jeho prácu stylistu zlatom. Preto zostal hneď prvý deň poriadne zaskočený. Za dokonalý mejkap, ktorý vyčaroval predavačke na trhu, dostal len 4 paradajky. Nuž, takto to na Slovensku chodí – za veľa práce, málo muziky.

​Soňa svoj denný limit prekročila hneď v úvode týždňa. Za opravu sporáka zacvakala 25 eur a potraviny na večeru si musela odpracovať. Išlo jej to skvelé! Uživila by sa nie len v telke, ale aj na Miletičke! Z neveľa „zarobených“ surovín si pripravili lacnú, zdravú a chutnú spoločnú večeru. Inšpirujte sa aj vy! (https://www.postovabanka.sk/tyzdenpredvyplatou, https://www.instagram.com/sonaskoncova/, https://www.facebook.com/lukaskimlicka/ )

PR správa

​Celebrity hladovali

Kým mnohé slovenské rodiny musia za pár drobných nakŕmiť celú rodinu, Lukášovi na obed pre dvoch nestačilo ani 20 eur. Najedol sa iba jeho klient. Keďže nechcel použiť žolíka, musel sa tváriť, že nie je hladný.
Druhý deň sa Soni zrútil svet - prvýkrát naozaj nemala čo na seba. Vďaka tomu nadobudla novú skúsenosť - návštevu sekáča. Vďaka tomu však zistila, že sa aj tam a aj za 20 eur vie parádne obliecť.

Lukáš stopoval

Ani nasledujúci deň nezostal bez neplánovaných výdavkov. Lukášovi sa cestou do Prahy pokazilo auto. Nič sa nedalo robiť, 20 eur na odťahovku nestačilo, musel použiť časť žolíka od Poštovej banky. Aspoň že si na facebooku „stopol“ Peťu, ktorá ho zadarmo hodila do Prahy.

PR správa

​Zato Soňa v tento deň parádne ušetrila. Jej úlohou bolo nalíčiť sa bez líčidiel. Šminky si musela vyrobiť. Návod našla na nete. Pozrite sa, ako si zhotoviť špirálu na oči zo živočíšneho uhlia alebo voňavú farbu na líčka z kakaového masla. (https://www.postovabanka.sk/tyzdenpredvyplatou, https://www.instagram.com/sonaskoncova/, https://www.facebook.com/lukaskimlicka/ )

Pr správa

​Špinavý byt, vyčistená peňaženka...

Keď už nemáte čo míňať, musíte si niečo zarobiť! Lukáš sa preto pokúsil predať svoje dizajnérske kúsky oblečenia cez svoju funpage. Jeho očakávania však boli na míle vzdialené od cenovej ponuky záujemcov. Ak chcel prežiť zvyšné dni do výplaty, musel teda aspoň zameniť zvyšné chorvátske kuny.

PR článok

Soňa síce našla riešenie, ako vyčistiť byt bez čistiacich prostriedkov, naučila sa, že jej na to stačí ocot a sóda bikarbóna, ale to, čo ušetrila na chémii, minula na zámočníka. Pozrite sa (https://www.postovabanka.sk/tyzdenpredvyplatou, https://www.instagram.com/sonaskoncova/, https://www.facebook.com/lukaskimlicka/), ako jej prievan v byte urobil prievan v peňaženke.

Pr článok

Párty s langošmi

Catering, aký ste ešte nezažili! Taký zabezpečila Soňa pre svojich kamarátov, ktorých pozvala na párty. Voda s citrónom a langoše. Nedá sa povedať, že by sa hostia oblizovali až za ušami, ale Soni tak na konci týždňa pred výplatou zostalo 50 eur!

Naopak, Lukáš minul aj zvyšného žolíka od Poštovej banky, bol v 300 eurovom mínuse, ale spolu so zamenenými kunami si mohol dovoliť zabezpečiť adrenalínový darček pre Soňu. Džentlmen predsa nemôže prísť na party za dámou s prázdnymi rukami.

Nie je ľahké ťažko žiť!

Obaja priznali, že toto bol najdlhší týždeň v ich živote. Po tejto skúsenosti obdivujú ľudí, ktorí nemajú ani stovku na týždeň a dokážu si poradiť, i keď sa musia poriadne uskromniť. Takto, žiaľ, žijú mnohí, ale občas sa do tejto situácie dostane každý. Keď si musíte požičať, v Poštovej banke môžete. S Užitočným účtom teraz získate povolené prečerpanie až do 300 eur s 0 % úrokom (https://www.postovabanka.sk/tyzdenpredvyplatou ). Takto zvládnete nečakané výdavky aj týždeň pred výplatou bez stresu a bez toho, aby vás to stálo niečo navyše.

Najčítanejšie správy