Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb podalo hromadné výpovede 11 zamestnancov
Zdielať na

V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb podalo hromadné výpovede 11 zamestnancov

BRATISLAVA / V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave podalo hromadnú výpoveď 11 zdravotníckych pracovníkov. Na piatkovom brífingu o tom informoval minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

"Včera v podvečerných hodinách som dostal informáciu, že v národnom ústave podalo výpoveď hromadne 11 zdravotných pracovníkov, vrátane lekárov, sestier a iných odborností. Žiaľ, disponujem informáciou, že tento tím by sa mal presunúť do centra v Medissime, čo považujem až za neprijateľné," povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Jedenástim pracovníkom začína plynúť výpovedná lehota. Vedenie má hlavu v smútku, keďže ide o hromadnú výpoveď, je otázne, kto ich nahradí.

"Odmietame akúkoľvek spojitosť s medializovanými hromadnými výpoveďami zamestnancov Národného ústavu srdcovo-cievnych chorôb v Bratislave. Spoločnosť, ktorú zastupoval jeden z doktorov, ktorý dali výpovede, nás oslovila pri hľadaní vhodných priestorov na dlhodobý komerčný prenájom. Keďže nemocnica s poliklinikou Medissimo takýmito priestormi disponovala, s CINRE sme sa dohodli na nájomnom vzťahu. Okrem nájomného vzťahu nie je naša skupina akokoľvek spojená s aktivitami CINRE a jej predstaviteľov," uviedol hovorca ProCare Zdravia Tomáš Kráľ.

Šéfa Národného ústavu srdcovo-cievnych chorôb minister zdravotníctva požiadal, aby mu vypracoval analýzu rizík, ktoré výpovede prinášajú. Podľa ústavu ani jeden z odchádzajúcich zamestnancov neuviedol dôvod výpovede.

"Pravdepodobnými dôvodmi a podľa našich neoficiálnych informácií sú lepšie finančné ohodnotenie, prísľub práce v nových priestoroch s modernou rádiologickou technikou aj v rámci programu starostlivosti o pacientov s náhlou cievnou mozgovou príhodou v hyperakútnom štádiu, pre ktorý NÚSCH, a.s. nemá kompletné vybavenie," vysvetľuje hovorkyňa NÚSCH-u Dobroslava Krajačičová.

Zdravotníci podali výpovede k prvému novembru. "Požiadal som môj tím, aby preveril, prečo táto situácia nastala, a vzápätí oznámim aj personálne dopady," dodal Drucker.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy