Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nakupujte bez toho, aby ste veľa minuli
Zdielať na

Nakupujte bez toho, aby ste veľa minuli

BRATISLAVA / Dnes už nemusíte brázdiť celý deň nákupné centrá, chodiť z jedného obchodu do druhého s cieľom porovnávať a hľadať cenovo najvýhodnejšiu ponuku. Našťastie, existujú pohodlnejšie a rýchlejšie spôsoby ako ušetriť. Máme pre vás niekoľko užitočných tipov. <!-- (c) 2000-2017 Gemius SA version 2.0 Impressions: campaign: PABK-Aj dobre moze byt lepsie, placement: /joj.sk , creative: webySlovProdukcnej_PRclanky_30_6 --> <i id="_gde_isndwl_shrrkpghmq" style="display: none !important; visibility: hidden !important"></i> <script type="text/javascript"> (_gdeaq = window._gdeaq || []).push(['hit', 'gdesk', 'nLuV9IvMEbsPHYT4pCNk9PTYXmZFdbst9KAxp5ST_nH.B7', 'vgklhsmssr', 'igfvwyolayofindzsliunguufwni'], ['viewable', 'gdesk', 'nLuV9IvMEbsPHYT4pCNk9PTYXmZFdbst9KAxp5ST_nH.B7', 'shrrkpghmq', '_gde_isndwl_shrrkpghmq']); </script> <script type="text/javascript" src="//gdesk.hit.gemius.pl/gdejs/xgde.js"> </script>

VYUŽITE ZĽAVOVÉ WEBY

Mnohí Slováci už prišli na chuť pohodlnejším, rýchlejším a výhodnejším nákupom prostredníctvom internetu. Tzv. zľavové portály sú zamerané práve na to, aby denno-denne prinášali aktuálne ponuky zliav a akciových cien. Dlhodobo najpredávanejším artiklom sú zľavnené dovolenky, bežný spotrebný tovar a elektronika.

POROVÁVAJTE

Ušetriť môžete aj porovnávaním a hľadaním lacnejšej alternatívy. Nemusíte pritom fyzicky navštíviť sto predajní, kým narazíte na najvýhodnejšiu ponuku. Omnoho ľahšiu možnosť nám ponúkajú weby, ktoré to urobia za vás, za pár sekúnd! Fungujú ako veľké porovnávače cien či už dovoleniek, ubytovania, spotrebného tovaru a podobne. Stačí zadať čo hľadáte a potom sa už len rozhodnúť podľa svojich nárokov a finančných možností.

VÝPREDAJE SÚ VŽDY V KURZE

Ten, kto v uplynulých týždňoch odolal pestrofarebným letným modelom šiat, plaviek a topánok, ten sa presvedčil, že trpezlivosť ruže a hlavne, zľavy prináša! Leto je stále ešte len na začiatku, ale sezónne výpredaje už sú v plnom prúde. Obchody sa potrebujú zbaviť prvých letných kolekcií, aby ich nahradili novšími. A to je šanca pre nás všetkých, ktorí nemusia mať „handry“ za astronomické ceny. Výpredaje, na ktorých sa dá ušetriť až do 70 % z pôvodnej ceny sa týkajú aj športového tovaru, využívajú ich dokonca aj v predajniach s nábytkom. Navyše, kto šetrí má za tri, respektíve, veľa krát si tri veci kúpite za cenu dvoch. Túto možnosť často ponúkajú nie len potraviny, drogérie, ale aj butiky s oblečením. Ak teda nájdete vo výpredaji kvalitné bavlnené tričká, kúpte hneď dve alebo aj tri v rôznych veľkostiach. Deti rýchlo rastú a o pár mesiacov, ako by vám tričká padli z neba.

Zarábajte počas nakupovania

Jedným zo spôsobov šetrenia počas míňania je používanie vernostných kariet. Minimálne jednu vlastní až 90 % Slovákov. V peňaženke ich však máme v priemere šesť a každý z nás vie, že v skutočnosti ich je omnoho viac. Viaceré z nich však využívame len občas, kvôli čomu nám neprinášajú žiadne výhody, ale zaberajú veľa miesta v peňaženke, aj veľa času pri hľadaní iných kariet, keď sa nimi musíme preukázať pri pokladni. So zľavou na každom kroku sa však dá aj bez týchto kariet a poukážok. Poštová banka prináša program PENIAZE S5, vďaka ktorému zarobíte práve pri platbe kartou u vybraných obchodníkov. Aktivovať si ho môže každý držiteľ platobnej karty Poštovej banky naviazanej na účet s prístupom do služby Internet banking, a to na stránke https://www.peniazes5.sk/. Tam nájdete zoznam obchodníkov a všetky ponúkané zľavy, napríklad na pohonné hmoty, relax, ubytovanie, cestovanie, oblečenie, v ponuke sú aj reštaurácie a iné služby. Na aktivovanie programu vám stačí pár klikov. Navyše, na základe vašich predchádzajúcich nákupov vám Poštová banka bude ponúkať zľavy na taký tovar a služby, ktoré skutočne využijete. Namiesto množstva vernostných kariet a poukážok, ktoré vám v peňaženke len zavadzajú, využite jednoduchú cestu k získaniu zľavy bez toho, aby ste sa museli niečím preukazovať alebo si ju pýtať priamo v predajni. Viac informácii o programe PENIAZE S5 získate na pobočkách Poštovej banky ako i na stránke www.peniazes5.sk.

BAZÁRE A “SEKÁČE”

Na Slovensku sú populárne „sekáče“ s oblečením, obuvou, ale aj bytovými doplnkami a s nábytkom. Ak súrne potrebujete písací stôl a tovar v bežných obchodoch je drahý, nekvalitný alebo sa vám nepáči, prečo by ste nemohli vyskúšať už použitý nábytok? Ak si stôl premaľujete, zobudíte v sebe navyše kreatívne schopnosti. Zamatové závesy zo sekáča zasa stačí dať vyčistiť, ožijú a ešte dlho môžu slúžiť na vašich oknách. Rozhliadnite sa okolo seba. Je množstvo možností, ako ušetriť. Rozhadzovať peniaze vie každý, vy však môžete míňať s rozumom.

Najčítanejšie správy