Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zavedenie nútenej správy zo strany NBS považuje Rapid life za nezákonné
Zdielať na

Zavedenie nútenej správy zo strany NBS považuje Rapid life za nezákonné

BRATISLAVA Prvýkrát od začiatku nútenej správy v poisťovni Rapid life sa jej predstavitelia postavili pred novinárov. Tvrdia, že za stav, v ktorom sa nachádzajú, môže samotná Národná banka.

Už týždeň uplynul od bankovej razie v životnej poisťovni Rapid life. V piatok na tlačovej besede jej predstavitelia tvrdili, že za ich zánik a v konečnom dôsledku aj nútenú správu môže od počiatku Národná banka Slovenska. Podľa čelných predstaviteľov poisťovne, najvyššia slovenská banková inštitúcia ešte v čase vzniku poisťovne neodhalila chybu pri finančnom vzorci. 

Ten bol veľmi dôležitý pri vymeriavaní poistného a na konci zasa poistného plnenia. Tvrdia, že v tejto súvislosti im vznikla škoda 55 miliónov eur, ktorú požadujú od Národnej banky.

"Naša poisťovňa bola poškodená konaním Národnej banky a následne keď začali dochádzať peniaze, začali byť poškodzovaní aj naši klienti. Nemali sme z čoho vyplácať plnenie," povedal Peter Talár, predseda predstavenstva Rapid life.

Predstavitelia poisťovne v tejto súvislosti obviňujú Národnú banku z toho, že nútenou správou len ochraňujú vlastné záujmy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy