Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na dlh Žiliny sa poskladajú nevoliči Smeru, tvrdí Žitňanská
Zdielať na

Na dlh Žiliny sa poskladajú nevoliči Smeru, tvrdí Žitňanská

BRATISLAVA / Na dlh Žiliny sa poskladajú tí obyvatelia miest, ktoré si dovolili nezvoliť za primátora kandidáta Smeru, vyhlásila poslankyňa Lucia Žitňanská. Reagovala tak na rozhodnutie vlády odpustiť mestu 17,5 miliónový dlh.

Premiér Robert Fico uznesenie kabinetu komentoval s tým, že je dobré, keď má primátor a predseda samosprávneho kraja napojenie na vládne štruktúry alebo štruktúry národnej rady. Primátor Žiliny Igor Choma je zároveň poslancom parlamentu za Smer.

"Tieto slová Roberta Fica sú z môjho pohľadu obyčajným politickým vydieraním, pričom na dlh Žiliny sa dnes poskladajú obyvatelia miest, ktoré si dovolili nezvoliť za primátora kandidáta Smeru. Vôbec nie je dôležité, aby primátori mali napojenie na vládne štruktúry, dôležité je, aby sme mali vládu, ktorá dokáže potlačiť stranícke chúťky a nastaviť transparentné pravidlá," píše Žitňanská v tlačovej správe.

Sedemnásť a pol miliónový dlh

Smer podľa nej takouto stranou nie je. "A to nie preto, že by na takéto pravidlá nemali odbornú kapacitu, ale preto, že spôsob ich vnímania sveta a vzor ich politiky je Putinovo Rusko, kde má človek hodnotu len vtedy, keď sa správa podľa želaní vodcu," dodala poslankyňa.

Vláda v stredu na výjazdovom rokovaní v Žiline schválila uznesenie, ktoré pre Žilinu znamená odpustenie 17,5 miliónového dlhu za kórejskú dedinu v Krasňanoch.

Návšteva vlády v Žiline:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy