Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Jasní víťazi komunálnych volieb, niektoré obce majú len jedného kandidáta
Zdielať na

Jasní víťazi komunálnych volieb, niektoré obce majú len jedného kandidáta

VLČKOVCE / Na Slovensku je pár obcí, kde stačí len jeden hlas a zvolia si starostu. Dokonca sa to týka i hlavného mesta. I tu je len jeden kandidát v mestskej časti.

Jozef Krúpa sa síce na svojich voličov usmieva z billboardov, no to len preto, že ich objednal ešte začiatkom roka, pričom nevedel, koľkých protikandidátov bude mať.

Je však jediným kandidátom mestskje časti Bratislavy a tak mu stačí len jeden hlas v novembrových komunálnych voľbách a zasadne do stoličky starostu v Záhorskej Bystrici.

"Tých peňazí mi nie je ľúto, pretože mi ide o to, aby sme boli úspešní ako celý tím pre Záhorskú Bystricu," priznáva starosta Jozef Krúpa.

Oznam na tabuli

Súčasný starosta obce Vlčkovce má namiesto plagátov plných predvolebných sľubov len oznámenie na úradnej tabuli.

Oznam visí, pretože to zákon prikazuje. Inak by neurobil ani to. Tisícdvesto obyvateľov obce totiž nemusí informovať o svojich plánoch.

Keďže je jediným kandidátom, vie, že po voľbách bude obci opäť starostovať.

Obdobne sú na tom i poslanci. Kandiduje päť nových a päť starých, pričom volených bude deväť. Jeden zostane ako náhradník.

Do kampane neinvestovali, no pred voľbami sa poskladajú na pár plagátov, kde budú ich mená s fotografiami, aby voliči vedeli, koho chcú voliť.

"Počítame, že vytlačíme takých pätnásť až dvadsať plagátov," doplnil starosta obce Vlčkovce Ivan Dobrovodský.

Nik nekandiduje

V obci Dolné Dubové pre zmenu nemajú žiadneho kandidáta na starostu. Súčasný má iné plány. Voľby sa preto budú opakovať.

Kým nebude nový starosta, súčasný bude úradovať. Avšak vie, že v druhom kole bude väčší záujem.

"Ľudia sa už začali zaujímať, čo sa bude diať, takže predpokladám, že bude viac záujemcov," konštatuje starosta obce Dolné Dubové Marek Hrčka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy