Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prezident podpísal novelu privatizačného zákona
Zdielať na

Prezident podpísal novelu privatizačného zákona

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska podpísal novelu zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby. Novela umožňuje predaj akcií Slovak Telekomu novým postupom privatizácie, a to formou verejnej ponuky na kapitálovom trhu (IPO).

Najpreferovanejšou alternatívou predaja majetkových účastí štátu a Fondu národného majetku v Slovak Telekome je predaj prostredníctvom IPO, v druhom rade priamy predaj, prípadne ich kombinácia.

Ministri minulý rok prijali uznesenie, ktorým vzali na vedomie informáciu o možnostiach a podmienkach naloženia s majetkovými účasťami Slovenskej republiky na podnikaní spoločnosti Slovak Telekom.

Tento rok bolo podpísané memorandum o porozumení medzi Deutsche Telekomom, Slovenskou republikou a Slovak Telekomom v súvislosti s predajom 49 percentami akcií Slovak Telekomu slovenskými akcionármi.


Na základe pozmeňujúceho návrhu nadobudne štát tiež do výlučného vlastníctva majetkové účasti prirodzených monopolov - Slovenský plynárenský priemysel, a.s., Západoslovenská energetika, a.s., Stredoslovenská energetika, a.s., Východoslovenská energetika, a.s. a Slovenské elektrárne, a.s.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy