Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister financií Kažimír tvrdí, že vyžije z 300 € mesačne
Zdielať na

Minister financií Kažimír tvrdí, že vyžije z 300 € mesačne

Približne 700 tisíc Slovákom musí na vyžitie stačiť menej ako 300 eur mesačne. Ak máte to šťastie a zarobíte viac, poviete si, žiadna sláva. Náš minister financií Peter Kažimír si ale myslí, že by sa takto dokázal uskromniť aj on.

Odvážne a možno aj nerozvážne to vyhlásil v relácii Na telo na Markíze. "Ja sám by som sa určite vedel vpratať aj do menších príjmov, ale čo sa týka udržania životnej úrovne mojej rodiny, mojej dcéry napríklad, tak toto si určite predstaviť neviem," vyhlásil Kažimír. "Pán minister, keď sa takto vyjadril, tak to asi nemá v hlave kompletné, lebo normálny človek sa takto vyjadriť nemôže" myslí si jeden z opýtaných v ankete.

Aby vyžila musí mať tri zamestnania

Odborníci na vyžitie z 300 eur sú slovenskí dôchodcovia.73-ročná pani Paula rozhodne nesedí doma s vyloženými nohami. Na to, aby zvládla vyžiť sama, pracuje v troch zamestnaniach. "Vstávam ráno o pol piatej, aby som do siedmej poupratovala, potom robím ďalšiu robotu," hovorí pani Paula.  

Pani Paula je našťastie zdravá a tak jej neubúda z rozpočtu veľa peňazí za lieky. To však nemôže povedať pani Naďa, ktorá hovorí, že je sponzor lekární. Po zaplatení inkasa a liekov, zostane dôchodcovi asi 140 eur.

Ak si kúpi základné potraviny ako zemiaky, chlieb, maslo, mlieko a salámu zistí, že má do konca mesiaca v peňaženke asi takúto sumu: "Jedno euro," hovorí pani Naďa. A to si ešte nevypil kávu, neprečítal noviny ani nikam necestoval za vnúčatami, nebol v divadle, nezaplatil účet za káblovú televíziu ani internet. Samozrejme, že nezaplatil ani telefónny účet.

Ak vyžije, dajú mu vlastných 300 €

Všetci opýtaní sa zhodli, že ak by chcel pán minister financií naozaj prežiť z 300 eur, musel by sa uskromniť hlavne na strave. Mal by variť fazuľu so zemiakmi a začať chodiť peši. Zabudnúť by mal aj na kultúru a nájsť si inú - lacnejšiu zábavu. Medzi seniormi padla aj takáto výzva na zaujímavú stávku. "Ja by som chcela vidieť, či by to dokázal. Ja by som mu potom dala tých tristo eur, mojich," dodala pani Naďa.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy