Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pripravte si peňaženky. Zdravotné poisťovne posielajú ročné zúčtovania
Zdielať na

Pripravte si peňaženky. Zdravotné poisťovne posielajú ročné zúčtovania

Čas ročného zúčtovania zdravotného poistenia sa blíži. Kým minulý rok sme museli túto formalitu vybavovať osobne, tento rok nám poisťovne pošlú zúčtovanie samé. V schránkach si ho nájdeme v priebehu nasledujúcich dní. V prípade nedoplatku si preto treba pripraviť peňaženku...

Zúčtovania už putujú do schránok

Ak ste si istí, že ste v minulom roku neposielali odvody do zdravotných poisťovní pravidelne, z najbližšej výplaty si radšej nejakú tú hotovosť odložte. V schránkach si totiž v týchto dňoch nájdete ročné zúčtovanie.

Už prvým 50 tisíc poistencom ho v utorok posiela aj zdravotná poisťovňa Dôvera. Obálky by mali mať v schránkach aj poistenci Unionu. Všeobecná zdravotná ich zatiaľ len pripravuje. "Máme už 94% zúčtovaní skontrolovaných a začneme ich posielať v týchto dňoch," informovala jej hovorkyňa Dana Gašparíková.

Lehoty na odvolanie a zaplatenie

V prípade, že sa vám výsledok ročného zúčtovania nebude pozdávať, máte možnosť sa odvolať do 15 dní. Na zaplatenie nedoplatku máte lehotu 45 dní. Nuž a rovnako dlho bude poisťovni trvať zaslanie preplatku na váš účet.

Zásielky si nájdu poistenci buď na adrese trvalého pobytu alebo u svojho zamestnávateľa. Detailný výpočet si budú môcť poistenci pozrieť aj na samotných webstránkach poisťovní.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy