Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Matka - práca na plný úväzok! Kráľovský plat však chýba
Zdielať na

Matka - práca na plný úväzok! Kráľovský plat však chýba

Animátorka, kuchárka, všeobecná lekárka, manažérka, poradkyňa a keď ostane čas aj milujúca manželka....A máte pocit, že na tieto aktivity by jeden život nestačil, mýlite sa. Dokonca ich treba stihnúť v priebehu jedného dňa. Teda v prípade, že ste matka.

"Matka musí zvládať niekoľko funkcií. od manažérky, logistiky, častokrát taxikárky, nákupcu, animátorky...., naozaj mnoho toho, " uviedla riaditeľka pracovného portálu Ivana Molnárová.

Matky boháčky?

Keďže v nedeľu majú všetky matky svoj sviatok, portál Profesia.sk vyrátal, koľko by si mohli zarobiť za týždeň, keby sa im funkcia animátorky, opatrovateľky, lekárky, či kuchárky kumulovala. Týždenne by im to hodilo okolo 390 eur, mesačne okolo 1600 eur, tak to by si mamičky prišli na naozaj veľmi slušný plat na Slovensku.

Matky koordinátorky

Žena matka by mohla byť pokojne šéfom väčšej  firmy. "Určite na riadiacu funkciu, kde má pod sebou ľudí musí niekoho viesť, koordinovať, niečo plánovať, čiže určite na vyššiu funkciu," povedala analytička portálu Marcela Glevická.

Ženy po materskej sa podceňujú

Keby matka za všetky svoje funkcie naozaj dostávala spomínaní plat, dostala by sa priemerná matka na top mzdové priečky, kde kraľujú informatici či bankoví manažéri. Ženy, ktoré sa vracajú z materskej, sa paradoxne po všetkých týchto skúsenostiach podceňujú a pýtajú si málo. Zbytočne.

Záhadou vesmíru však ešte stále ostáva, kto vymyslel názov materská dovolenka...

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy