Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Drahá ropa predražuje letenky. A tým aj dovolenky
Zdielať na

Drahá ropa predražuje letenky. A tým aj dovolenky

Chystáte sa v najbližších mesiacoch na vysnívanú dovolenku? Ak ste si ešte nestihli kúpiť letenky, môže sa vám zájazd predražiť o stovky eur. Dôvodom je cena ropy, ktorá prinútila viaceré letecké spoločnosti zvýšiť palivové príplatky. Za rodinnú dovolenku napríklad v Egypte, tak zaplatíme v priemere o 120 eur viac.

Drahšia ropa = drahšia dovolenka

Tohtoročná letná dovolenka sa nám môže pekne predražiť. Za všetko môžu ceny pohonných látok, ktoré prinútili letecké spoločnosti zdražovať.

Kým pri bližších destináciách je nárast o približne 30 eur na osobu, za zaoceánsku letenku si priplatíme aj viac ako dvojnásobok.

Tým sa samozrejme zvýšili aj ceny u našich tour operátorov. Drahšie dovolenky pocítime v Egypte, Grécku, Turecku, Tunisku, či iných obľúbených letoviskách.

Nemci sa obávať nemusia

Ešteže konkurencia nepustí. Napriek tomu, za dovolenku v Thajsku zaplatí štvorčlenná rodina o takmer 300 eur viac. Zaujímavé pritom je, že niektoré slovenské cestovné kancelárie zvýšili poplatky za drahšiu ropu v porovnaní so zahraničnými až viac ako dvojnásobne.

„Napríklad v Nemecku sú mamutie cestovky, ktoré si vedia vydupať lepšie podmienky. U nás musíme rešpektovať podmienky dodávateľov leteckej dopravy," tvrdí riaditeľ cestovnej kancelárie Ivajlo Rasovský.

Dobrou správou je aspoň to, že v súvislosti s cenou leteniek by to tento rok mala byť posledná šoková terapia.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy