Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Akcie.sk: Míňate veľa peňazí? Na tomto môžete ušetriť
Zdielať na

Akcie.sk: Míňate veľa peňazí? Na tomto môžete ušetriť

Veľakrát vyhadzujete peniaze na zbytočnosti, ktoré ani nepotrebujete. V budúcnosti sa mi na niečo budú hodiť, hovoríte si najmä pri tých veciach, na ktoré dávajú obchodníci zľavy. Predtým, ako vytiahnete kartu z peňaženky, spýtajte sa: Potrebujem túto vec a mám ju vôbec kam dať? Ak by ste si pri týchto veciach povedali nie, mohli by ste ušetriť a nasporiť peniaze, ktoré použijete na rozbeh vlastného biznisu.

1. Krásny, no drahý byt

Žite tak, ako si viete dovoliť. Odborníci radia, že za strechu nad hlavou by ste nemali minúť viac ako tretinu príjmu. Ak teda zarábate 800 eur mesačne, krásny byt v centre mesta nie je pre vás.

2. Najnovší smartphone

Aj keď je to pre mnohých nepredstaviteľné, stále je v spoločnosti možné fungovať aj bez smartphonu. Minúť stovky eur za najnovší "múdry“ telefón je zbytočné vyhadzovanie peňazí. Keď už máte doma takýto mobil, využívate viac internet, kupujete si aplikácie, viac telefonujete a účet narastá.

3. Káblová televízia

Mnoho televíznych staníc, filmov, seriálov či dokumentov je už na internete. Nenájdete ich tam síce v tom istom čase, ako sa vysielajú v televízii, ale ak budete trpezliví, za jeden či dva dni už budú online.

4. Obedy vo fast foodoch

Rýchle občerstvenie neprospieva zdraviu ani peňaženke. Napríklad len za klasický burger s hranolkami a nápojom zaplatíte aspoň päť eur. Klasické menu v reštaurácii vyjde o tretinu menej.

5. Doručenie domov

Objednáte si nejaký tovar a nechce sa vám poň ísť. Je pohodlnejšie zaplatiť za donášku priamo domov, napriek tomu, že to stojí zhruba tri až sedem eur. (Keď si to premietnete do slovenských korún, je to sto až dvesto korún. Dali by ste v minulosti toľko za donášku?)

Viac tipov na šetrenie nájdete TU.

Pracujeme viac

Makáme viac, aby sme si mohli dopriať to, čo predtým. Analytici si potrápili svoje hlavy a pustili sa do zaujímavého rátania. Zistili o koľko hodín sme museli stráviť v práci viac, aby sme si mohli dovoliť rovnaké množstvo potravín, či pohonných hmôt. Výsledky vôbec nie sú radostné. A výhľad na tent rok takisto nie. Pozrite video.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy