Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Po smrti dcéry vychováva vnučku, ako najlepšie vie. Tieto Vianoce budú iné
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Po smrti dcéry vychováva vnučku, ako najlepšie vie. Tieto Vianoce budú iné

SLOVENSKO / Sedieť pri vianočnom stole so svojou milovanou mamičkou. To by bol pre 12-ročnú Kristínku ten najkrajší darček. Žiaľ, pre zákernú chorobu, ktorá postihla jej mamu, jej tento sen už nikto nedokáže splniť. Jej najbližším človekom a náhradnou mamou sa stala babička Boženka. TV JOJ sa im počas týchto predvianočných dní pokúsila vyčariť úsmev na tvárach.

Žijú len jedna pre druhú. Kristínka prišla ako 9-ročná kvôli vážnej chorobe o mamičku. Odvtedy sa role je najbližšieho človeka a vychovávateľa ujala jej babka Božena. Napriek tomu, že už ubehlo pár rokov, nie je dňa, aby si nezaspomínali alebo sa nešli pomodliť na cintorín.

​Babka s vnučkou sú jeden tím

"Mať by nemala pochovať svoje deti. Deti by mali pochovať svoju mať. Musíme sa starať jedna o druhú," povedala cez slzy babička a náhradná mama Božena Rudová. Babka by pre Kristínku urobila aj to posledné. Dokonca predáva domáce orechy, aby si ako-tak prilepšili.  

Vďaka košickému darcovi sme ich mohli navštíviť a vyčarovať im na tvárach úsmev, aby zabudli na to najhoršie. Z Kristínky sme spravili nákupnú maniačku a nechali ju nakupovať toľko, koľko toho vládala uniesť.

Kristínka mala ešte jedno želanie

Okrem vďačnosti za nové oblečenie prezradila ešte jeden nesplnený sen. Chcela by s babkou navštíviť Tatry, keďže tam ešte nikdy nebola. Pre nás a anonymného darcu to bolo to najmenej a pridali sa aj dobrosrdeční Tatranci. Okrem dychberúceho a studeného zážitku v ľadovom dome na Hrebienku, Kristínku čakala ešte divoká sánkovačka.

Po náročných dňoch sme dámam pripravili ešte jedno prekvapenie - večeru v tatranskom hoteli. Keďže Kristínka veľmi rada číta, prekvapili ju aj nové knižky, s ktorými si môžeme Vianoce vychutnať naozaj naplno.

Viac sa dozviete vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy