Jasno
21°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Bratislavské divadlo terčom útoku. Na DPOH rozmlátili dvere
Zdielať na

Bratislavské divadlo terčom útoku. Na DPOH rozmlátili dvere

BRATISLAVA / Najprv chcel vytrhnúť dvere a nakoniec rozkopal sklenenú výplň. Bratislavské divadlo Pavla Országha Hviezdoslava sa opäť stalo terčom útoku. Verbálne ataky sa zmenili na skutočné. Agresora stihol odfotiť známy herec.

O pol dvanástej večer prišiel k divadlu DPOH chlapík v krémovom kabáte, bielej mikine a šiltovkou na hlave. Asi sa chcel dostať dnu. Postupne kmásal so všetkými dverami. Tie, ale boli zamknuté. Po pár sekundách sa na nich vybúril a rozkopal ich. Črepiny lietali po ulici a divadle. Rinčanie skla započul aj herec Ludwig Bagín. Stihol mu ešte spraviť aj fotku a vymeniť si sním pár slov.

"Veľmi rýchle, že hrdina na tento spôsob on mi niečo zašomral a opitý odchádzal ďalej. Bol pomerne agresívny, ale nie fyzicky voči mne, už si to vybil na budove," hovorí Bagin. 

"Nevyzeralo to úplne, ako náhodný útok. Je možné, že po všetkom tom, čo sa dialo s DPOH, niekto spravodlivým hnevom rozhorčeným hájac Hviezdoslavovu hlavu, si to s tým divadlom vybavil," hovorí riaditeľka divadla. 

Divadlo bolo terčom útokov aj v septembri

Národniarov vtedy pobúril a k protestu podnietil reklamný plagát divadla. Inšpirovaný budovateľskými vitrážami, ktoré zdobia priečelie budovy. Je na nich vyobrazená dúhová, ukrajinská a protiľudácka vlajka. Vtedy si to, ale budova neodniesla. Za to, na proteste padali facky.

Doobeda sklo na dverách opravili, vedenie aj herci takéto správanie odsudzujú.

"Mám pocit, že si nevážime určité veci a situácia ostatných dní tomu len napomáha zo strany vieme koho. Nechcem TV JOJ spôsobovať problémy, aby aj oni mohli chodiť na tlačovky," hovorí Bagin. 

"Po páchateľovi skutku policajti v súčasnosti intenzívne pátrajú, ďalšie okolnosti tohto incidentu sú predmetnom objasňovania," hovorí polícia. 

Ak ste agresora na záberoch spoznali. Kontaktujte políciu. 

IG @kristina.tormová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy