Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladík pri úteku ukradol autobus
Zdielať na

Mladík pri úteku ukradol autobus

BRNO / Šestnásťročný mladík na úteku z výchovného ústavu ukradol v Brne autobus a došiel s ním až na Kladensko. Polícia ho zadržala len vďaka tomu, že mal zapnuté hmlovky. Podľa polície autobus ukradol už niekoľkokrát, dokonca s jedným na začiatku týždňa nabúral.

Policajti z Kladna autobus so svietiacimi hmlovkami zastavili vo štvrtok v Přemyslovej ulici v obci Libušín. Na ich prekvapenie za volantom sedel vodič mladší, než pôvodne čakali.

"Následným policajným šetrením bolo zistené, že ide o mladistvú osobu toho času na úteku z jedného z pedagogických ústavov okresu Znojmo," uviedla hovorkyňa polície Jana Šteinerová.

Šestnásťročný mladík podľa nej počas úteku ukradol v Brne autobus a odišiel s ním až do Libušína. Policajtom vypovedal, že na "svojej" trase Brno-Kladno-Libušín zviezol aj jedného cestujúceho, od ktorého tiež vybral za jazdu peniaze.

V Libušíne už v pondelok havaroval

"Policajti z dopravného inšpektorátu tiež vyšetrujú dopravnú nehodu, ktorá sa stala 19. septembra 2016 v obci Libušín. Mladík sa k nej pri vykonávaní prvotných úkonov sám priznal," dodala Šteinerová.

Pri tejto nehode mladík nepatrne poškodil rodinný dom a spôsobil značnú škodu na autobuse, s ktorým následne odišiel späť do Brna. Potom sa zase vrátil.

Policajti zistili, že v minulosti ukradol v Brne autobus už niekoľkokrát.

Hrozí mu väzenie

Mladík je podozrivý z neoprávneného používania cudzej veci a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Magistrát mesta Brna mu totiž uložil zákaz riadenia všetkých motorových vozidiel do januára 2017. Mladíkovi tak hrozí až rok väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy