Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Listy Ježiškovi. Prišlo ich viac ako 50 000
Zdielať na

Listy Ježiškovi. Prišlo ich viac ako 50 000

Ježiško sa teší! Už viac ako 50 000 listov, pohľadníc a kresieb prišlo tento rok od detí zo Slovenska aj zo zahraničia na adresu slovenského poštového Ježiška.

Vianočnú poštu organizuje Slovenská pošta už od roku 1999. Na list alebo pohľadnicu so želaním stačí napísať adresu 999 99 Ježiško, nalepiť známku správnej hodnoty, pripísať spiatočnú adresu a list vložiť do poštovej schránky alebo podať na pošte.

Na napísanie želaní boli aj tento rok k dispozícii na poštách bezplatné pohľadnice pre Ježiška. Okrem detí zo Slovenska píšu listy slovenskému poštovému Ježiškovi aj deti z Českej republiky, prišli mu listy aj z Ruska, Japonska, USA, Kanady či z Indie. V predchádzajúcich dvanástich ročníkoch prešlo rukami Ježiškových pomocníkov viac ako milión listových želaní a kresieb. Nevidiacim a slabozrakým deťom Ježiško odpisuje v špeciálnom Braillovom písme.

Domovom pošty je Rajecká Lesná

Domovom Vianočnej pošty je pošta v Rajeckej Lesnej, kúsok od stredu Slovenska, kde sa nachádza unikátny drevený betlehem. V areáli betlehemu sprístupnili tento rok novú Ježiškovu poštovú schránku, kam môžu deti vhadzovať svoje želania po celý rok. Na pošte sa v deň otvorenia aktuálneho trinásteho ročníka používala príležitostná pečiatka s motívom poštárskej trúbky. V rámci Vianočnej pošty Slovenská pošta v spolupráci s Divadlom z Pasáže pripravila malé divadelné predstavenia priamo na poštách v piatich mestách – v Banskej Bystrici, Trnave, Bratislave, Liptovskom Mikuláši a v Košiciach. Aj počas týchto predstavení mohli deti písať a kresliť svoje priania Ježiškovi.

ISIFA