Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Momenty, na ktoré sa nezabúda. Na Národnom futbalovom štadióne oslavujú úspech slovenského športu
Zdielať na

Momenty, na ktoré sa nezabúda. Na Národnom futbalovom štadióne oslavujú úspech slovenského športu

BRATISLAVA / Športovci robia Slovensku tú najlepšiu reklamu. Urobili z neho krajinu víťazov. Pri televíznych obrazovkách im fandili milióny ľudí. Ich boje o medaily zachytené na fotografiách tvoria voľne dostupnú výstavu na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave, ktorý sa každý večer oblečie do farieb trikolóry.

Tisícina sekundy dokáže priniesť radosť, šok, úľavu, pocit sklamania i pocit sily. Vybrať z niekoľko tisíc fotografií 125, ktoré vytvorili voľne dostupnú galériu na Národnom futbalovom štadióne, bola poriadne náročná úloha.

"Najmenej na ďalšiu takúto výstavu nám zostalo fotiek, ktoré sa tu nezmestili," povedal viceprezident Slovenského olympijského a športového výboru Zdenko Kríž. 

"Chceli sme si pripomenúť, že slovenskí športovci dokázali za posledných 20 rokov niečo, z čoho nás mrazilo a čo sme ako celý národ oslavovali," poznamenal Pavel Komorník, predseda predstavenstva NFŠ, a.s. 

Momenty, ktoré cez objektív zachytili, sú aj pre vystavujúcich 19 fotografov tými, na ktoré sa nezabúda. "Pre mňa sú asi najcennejšie tie chvíle olympijských medailí, ale častokrát možno aj také ľudské okamihy," vyjadril sa fotoreportér Michal Svítok. 

"Neviem, či tú ta fotka je, ale asi gól Pavla Demitru proti Rusom v samostatných nájazdoch vo Vancouveri v 2010," reagoval fotoreportér Martin Baumann. 

Každá z fotografií nielen zobrazuje emócie, ale ich aj vyvoláva. Tak u fanúšikov športu ako aj u tých, ktorí na fotografiách sú. "Je to milá udalosť, fotografie sú pekné, slovenskí športovci vždycky boli úspešní aj budú," zhodnotil bývalý trenér futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss. 

"Také vernisáže by mali v tejto dobe byť asi po celom Slovensku," uzavrel prvý slovenský medailista na olympijských hrách Jozef Gönci. 

Súvisiace články