Polojasno
22°
Bratislava
Naučme deti športovať. 150 profesionálnych športovcov podporilo mimoriadnu akciu
Zdielať na

Naučme deti športovať. 150 profesionálnych športovcov podporilo mimoriadnu akciu

BANSKÁ BYSTRICA / Asi 150 profesionálnych športovcov sa stretlo v Banskej Bystrici. Nešlo o žiadnu súťaž, ale o akciu, na ktorej sa venovali deťom. Malí Banskobystričania si pod dozorom napríklad Mateja Tótha či Nasti Kuzminovej vyskúšali, ako správne športovať. Akcia Naučme deti športovať sa v meste pod Urpínom konala už piatykrát.

Podujatie prišli podporiť desiatky vrcholových športovcov a deti učia, ako správne športovať. "Bystrica je úžasná v jednej veci, že je to mesto majstrov Európy, majstrov sveta. Jednoducho toto mesto žije športom a milujem chodiť na tieto akcie," uviedol moderátor Peter Pinďo Lengyel. "Je to úžasné, že šport dokáže toľko detí pritiahnuť, a preto je to dôležité, aby nesedeli doma, ale aby športovali a raz z nich mohli vyrásť reprezentanti," pochvaľoval akciu aj šprinter Ján Volko. 

​Čas si urobila aj Nasťa Kuzminová, blížia sa letné prázdniny a s deťmi už plánuje oddych. Športu sa venuje dcéra aj syn, no biatlon to nie je. "Keď je mama úspešná biatlonistka, to ešte neznamená, že aj syn musí byť. Ja som rada, keď ho ten šport baví a keď má pri tom radosť," povedala biatlonistka Nasťa Kuzminová. Matej Tóth nechýbal tiež, má voľno, na štartovaciu čiaru sa postaví až na jeseň. "Tým, že mám majstrovstvá sveta až v septembri, tak je celá príprava posunutá a konečne si to aj ja môžem užiť," povedal atlét Matej Tóth.

Je to už piatykrát čo sa jednom športovisku stretli reprezentanti zimných aj letných športov. Deťom ukázali, že čas sa dá tráviť aj inak, ako pri počítači. "Deti si na jednom mieste mohli vyskúšať skoky z lyžiarskeho mostíka a o pár metrov ďalej napríklad skoky na piesku," vymenoval Pavel Holek, organizátor.  "Učíme ich, že v zdravom tele, zdraví duch, preto je dôležité aby deti športovali," dodal moderátor akcie. 

Detská olympiáda má priviesť deti k športu, čo je v poslednom čase dosť zložité:

Súvisiace články