Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ženská krása a šport idú ruka v ruke. Šminky vyťahujú aj na tréningu
Zdielať na

Ženská krása a šport idú ruka v ruke. Šminky vyťahujú aj na tréningu

BRATISLAVA / Česká snoubordistka Ester Ledecká pobláznila celý svet. Pozornosť si vyslúžila nielen šokujúcim ziskom zlatej medaily, ale aj tým že si na tlačovke nedala dole okuliare. Vraj preto, lebo nebola nalíčená. Športovkyne rovnako ako iné ženy sa chcú páčiť a to aj pri športových výkonoch.

Dosiahnuť chcú nielen pekné športové výsledky, ale chcú aj pritom dobre vyzerať. Americkú lyžiarku Lindsey Vonnovú je vidieť len málokedy bez make-upu. Skrášľujú sa bežne dokonca aj basketbalistky bratislavského Slovanu. 

Líčenie pred pretekmi spropagovala hádam najviac česká biatlonistka Gábina Koukalová. Za ňou nezaostáva aj bez úprav - prirodzene pekná Talianka Wiererová. Ale aj naša Pavlína Fialková podčiarkuje svoju krásu šminkami. "Ono to väčšinou odzrkadľuje bežný život športovkyne. Keď sa líči v súkromí tak aj na pretekoch," hovorí psychologička Michala Bednáriková.

Make up je však aj pre mnohé pretekárky povoleným dopingom. Ženám to dodáva sebavedomie. Potvrdzujú to aj mladé hádzanárky. Niektoré z nich sú aj na tréningu upravené.

Športovkyne si zväčša dávajú dobrý pozor aj na jedlo. Diéta je základ ich života. Niekedy ale predsa len zhrešia:

Súvisiace články