Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Predsavzali ste si viac čítať? Tieto knižné tipy vám nedajú šancu svoj cieľ porušiť
Zdielať na

Predsavzali ste si viac čítať? Tieto knižné tipy vám nedajú šancu svoj cieľ porušiť

BRATISLAVA / Január je ten pravý mesiac na novoročné predsavzatia. Napriek tomu, že mnohé z nich nevieme dodržať, je tu jedno, na ktoré by sme si čas mali urobiť, a to sú knihy. Veľmi veľa ľudí si totiž po Novom roku povie, že chce čítať viac. S januárovými knižnými novinkami nebudete mať problém aspoň jedno predsavzatie dodržať.

Top titulom tohto obdobia a možno aj celého roka je nový Dan Brown a jeho Pôvod. Kniha vyšla 18. januára, čo znamená, že je ešte z tlačiarne horúca. Knihu môžete dostať aj s virtuálnym podpisom na www.danbrown.sk

Ďalším trhákom môže byť špičkový triler Kriedové správy. Je to príbeh chlapcov, ktorí v roku 1986 trávia svoj voľný čas bicyklovaním a kreslením kriedových znakov, kým ich tajomná postavička neprivedie k mŕtvemu telu. V knihe sa príbeh minulosti miesi so súčasnosťou, v ktorej jedného z chlapcov nájdu mŕtveho. 

Na trh sa dostala aj novinka Kto je bez viny od obľúbenej Liane Moriarty, ktorá napísala hit Manželovo tajomstvo, alebo aj Veľké malé klamstvá. Historická romanca Milovaná je o vojvodovi Georgovi, ktorý obetavo pomáhal prekonávať traumy spôsobené vojnou.

Pre milovníkov umenia, Ríma, Vatikánu a Michelangela vyšla zmenšená Sixtínska kaplnka. – zmenšená verzia. Bola to najdrahšia kniha v histórii Slovenska a pre veľkú obľubu sa vydavatelia rozhodli vydať ju ešte raz v zmenšenej verzii. Chymeros je veľmi zaujímavý projekt Daniela Heviera, ktorý píše s deťmi z celého Slovenska fantasy ságu o chlapcovi menom Chymeros. 

Pre tých, ktorí si dali okrem čítania aj iné a veľmi populárne novoročné predsavzatie je tu kniha Schudni vďaka tukom od experta Marka Hymana, autora bestselleru 10-dňový detox. Ide o knihu, ktorá vyvracia mýtus, že tuky nám škodia a priberáme z nich.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články