Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V novom príbehu Dan Brown opäť potrápi profesora Langdona šiframi a hádankami
Zdielať na

V novom príbehu Dan Brown opäť potrápi profesora Langdona šiframi a hádankami

FRANKFURT / Z jeho prvej knihy sa predalo 96 kusov. Z toho 50 kúpila jeho mama, lebo ho ľutovala. Dnes je známy po celom svete a z jeho kníh sa predalo viac ako 200 miliónov výtlačkov. Každý ďalší príbeh očakávajú čitatelia s napätím, čo nové, záhadné a vlastne do očí bijúce im odhalí. Tak je to aj s najnovšou knihou Dana Browna s názvom Pôvod.

Ide opäť o príbeh, v ktorom vystupuje profesor Robert Langdon. Jeden z jeho prvých študentov ho pozve na svoju prezentáciu, kde chce predniesť dôkaz o tom, že so vznikom človeka nemá Boh nič spoločné. Niekto sa mu v tom ale úporne snaží zabrániť a Langdon bude musieť opäť riešiť šifry a kódy. "Ja sa vlastne snažím urobiť svoje knihy zábavnými. A lúštenie šifier a hľadanie pokladov je pre mňa najväčšia zábava," hovorí Dan. 

Dej knihy sa odohráva v Španielsku, v Gugenheimovom múzeu. Tentoraz bude teda staré umenie nahradené novým. Brown sa jeho štúdiu venoval niekoľko mesiacov.

V prvom rade mu ide o dobrý príbeh plný záhad a zmien. "Pre mňa je príbeh dobrý, ak čitateľa zaujme, ten sa snaží nájsť kód, rozlúštiť to. A keď si to nakoniec prečíta tak povie – jasné, veď to bolo celý čas priamo predo mnou." Brown tvrdí, že sa vo svojich knihách nestavia proti viere. Len chce otvoriť diskusiu a nabáda ľudí premýšľať. "Ateisti si potrebujú uvedomiť, koľko dobra vo svete pochádza z náboženskej viery a veriaci zase musia priznať, že nemajú výhradné právo na morálku," dodáva Dan.

Brown o náboženstve a technológiách:

Súvisiace články