Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Jacki je pes, ktorý po rozsiahlych požiaroch pochováva spálené zvieratá na miestnom cintoríne
Zdielať na

Jacki je pes, ktorý po rozsiahlych požiaroch pochováva spálené zvieratá na miestnom cintoríne

Archívna reportáž

VIGO / To, že majú zvieratá niekedy lepšie srdce ako ľudia dokazuje aj príklad malého psa menom Jacki, ktorý sa po rozsiahlych požiaroch v Španielsku zachoval ako ozajstný hrdina. Španielsko, a vďaka sociálnym sieťam aj zvyšok sveta, nad počínaním malého Jackieho zatajuje dych.

V spálených španielskych lesoch Jacki celé dni pátral po uhorených zvieratách, nosil ich ku kostolu v dedine Fragoselo a tam ich zahrabával. Práve pri kostole je široko-ďaleko jediná nespálená pôda. 

Jackiho preslávila fotka, na ktorej okolo televízneho štábu, ktorý tam natáčal, prechádzal so spáleným zvieraťom v zuboch. Keď sa reportéri jeho príbeh dozvedeli od miestnych ľudí, rozhodli sa ho zverejniť. "Celé Španielsko toho psa zbožňuje, my ho tu všetci dobre poznáme. Je to poklad," povedal jeden z miestnych. 

Podľa portálu Novinky.cz si dedinčania najprv mysleli, že Jacki zahrabáva svoje šteňatá. Keď s tým ale neprestal ani na druhý či tretí deň, zistili, že zahrabáva všetky zvieratá, ktoré nájde, okrem iného aj králikov. 

https://twitter.com/themail_ES/status/925716734509764608

Súvisiace články