Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nová autosedačka Maxi-Cosi® so vstavanými airbagmi je až o 55 % bezpečnejšia
Zdielať na

Nová autosedačka Maxi-Cosi® so vstavanými airbagmi je až o 55 % bezpečnejšia

Nová inovácia Maxi-Cosi® predstavuje nový štandard v detských autosedačkách orientovaných v smere jazdy.

Viac ako 1,25 milióna ľudí po celom svete zomrie každý rok v dôsledku dopravnej nehody. Každý deň je viac ako 5 500 detí vážne zranených pri autonehodách, preto je správne použitie autosedačiek tak dôležité. Značka Maxi-Cosi® je prvá, ktorá integrovala airbagy do detskej autosedačky, takže štandardné bezpečnostné opatrenie pre dospelých je teraz k dispozícii aj pre deti.

Prvá detská autosedačka na svete so vstavanými airbagmi znižuje pôsobenie sily dieťaťa na krk a výrazne zabraňuje nešťastným udalostiam pri nehode. Nová technológia Maxi-Cosi Air Safety® chráni deti v autosedačke, ktorá je orientovaná v smere jazdy, až o 55 % bezpečnejšie než deti, ktoré sú prepravované v "normálnej" detskej autosedačke rovnakej kategórie.

"Rodičia chcú pre svoje dieťa to najlepšie, najmä pokiaľ ide o bezpečnú prepravu, avšak automobily sú primárne určené na prepravu dospelých osôb. Ochrana dieťaťa v aute sa posledných rokoch zásadne nezmenila. Predpisy sa držia štandardov, ktoré sú len veľmi pomaly inovované, a práve značka Maxi-Cosi® je už rokmi dôveryhodnou značkou pre mnoho rodičov, nakoľko neustále hľadajú inovácie, ktoré zlepšujú bezpečnosť detí vo vozidlách.” hovorí Katarína Malovcová zo spoločnosti Kociky.sk.

Úspešná aplikácia technológie airbagov pre motocyklistov a bezpečnostné pásy v ultraľahkých lietadlách inšpirovala technológiu Maxi-Cosi Air Safety®. Dôkladný vývoj a testovanie viedli k inovácii, ktorá sa stane novým štandardom pre detské autosedačky orientované v smere jazdy.

Technológia airbagov Maxi-Cosi® je revolučným krokom v oblasti bezpečnosti detí a rodičom poskytuje väčšiu istotu.

Ako fungujú airbagy Maxi-Cosi®

Nové detské autosedačky pracujú so systémom detekcie nárazov, ktorý detekuje kolíziu v 0.015 sekunde. Systém potom nafúkne airbag, umiestnený v oboch ramenných chráničoch pásu, chladným vzduchom v okamihu tak, aby sa zafixovala hlava a krk pri náraze. V ďalšom okamihu sa airbag automaticky vypustí.

Technológia airbagov Maxi-Cosi® znižuje silu pôsobiacu na krk dieťaťa a dosahuje o 55 % väčšiu bezpečnosť. Táto nová technológia vedie k tomu, že deti prepravované v autosedačke s airbagmi budú prepravované bezpečnejšie ako deti v štandardných autosedačkách.

Spustenie

Prvá detská autosedačka s airbagmi je Maxi-Cosi® AxissFix Air. Okrem technológie Maxi-Cosi Air Safety® je táto autosedačka taktiež otočná o 360° , možno ju používať ako v smere, tak aj v protismere jazdy a je vhodná pre deti od 61 do 105 centimetrov. Spustenie predaja AxissFix Air je od 17. októbra, a to vo farbách Nomad Black, Nomad Gray a Nomad Blue.

Pre viac informácií o technológii Maxi-Cosi Air Safety® a AxissFix kontaktuje výhradného predajcu pre slovenský trh https://www.kociky.sk/tovar/maxi-cosi-autosedacka-axissfix-air-2018/