Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
FOTO: To najlepšie z Bielej noci v Bratislave
Zdielať na

FOTO: To najlepšie z Bielej noci v Bratislave

BRATISLAVA / Projekt Biela noc sa konala v Bratislave už po tretíkrát a opäť ponúkla návštevníkom hlavného mesta nevšedné svetelné divadlo. V sobotu večer vyšli do ulíc Bratislavy tisícky ľudí. Pozrite si výber tých najpôsobivejších diel, ktoré ste mohli počas Bielej noci vidieť.

Medzinárodný projekt Biela noc, ktorý už po tretí raz rozžiari nočné ulice Bratislavy a ktorého partnerom je Bratislavský samosprávny kraj, podporuje súčasné formy umenia a aj tento rok prilákal do ulíc hlavného mesta tisícky návštevníkov.

Opäť ponúkol netradičnú noc plnú nových zážitkov a svetelných inštalácií. V bratislavskej Medickej záhrade pristal mesiac, na Laurinskej sa vlnila svetelná Vlna, na Moste SNP sa rozžiarilo Ufo.

Vďaka farbám ožila budova obrátenej pyramídy Slovenského rozhlasu a návštevníci sa mohli pokochať aj výhľadom z dvadsiateho tretieho poschodia VÚB Banky na Mlynských nivách.

Počas noci zo soboty na nedeľu tak na návštevníkov čakalo dovedna 71 svetelných expozícií, objektov, performance či výstav. V rámci Bielej noci boli zadarmo aj niektoré galérie a túto akciu sprevádzali aj koncerty. 

Súvisiace články