Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zomiera na rakovinu a chcela pár pozitívnych pohľadníc. Dostala desaťtisíce
Zdielať na

Zomiera na rakovinu a chcela pár pozitívnych pohľadníc. Dostala desaťtisíce

HULST / Sabine Wortelboer z Holandska má 15 rokov. Pred rokom jej diagnostikovali vzácny druh mozgového nádoru. Štandardná liečba nezabrala a tak jej brat vytvoril zbierku na špecializovanú liečbu v USA. Podarilo sa a Sabine vycestovala.

Liečba za státisíce dolárov v americkom Houstone sa spočiatku javila byť úspešná. Po silnom zápale v tráviacom trakte však už ďalej liečbu nemohla užívať a rakovina sa vrátila. Ešte silnejšia. Statočné dievča sa rozhodlo zastaviť akúkoľvek liečbu a postavilo sa smrti čelom.

Na Facebooku zverejnila Sabine status, v ktorom okomentovala najnovšie výsledky z magnetickej rezonancie ako "veľmi zlé". Jej nádor stále rastie. Vo svojom poslednom statuse na sociálnej sieti Sabine napísala: "Ľudia, naozaj by sa mi páčilo, ak by ste mi naposledy poslali kopu pohľadníc". Pridala aj adresu a o pár dní sa nestačila čudovať. Schránka sa jej nezaplnila. Tam by sa totiž tie tisíce pohľadníc nezmestili a tak jej z pošty nosili zásielky rovno v prepravkách. Dostala dokopy vyše 33 tisíc listov, pohľadníc aj darčekov. A stále pribúdajú ďalšie. Holandská pošta musela len pre Sabinine zásielky zostaviť  špeciálny tím.

Sabinina mama Ilse sa pre Algemeen Dagblad vyjadrila, že si myslí, že jej dcéra už veľa času nemá. Väčšinu dňa prespí, no nemá bolesti a keď je hore, je veľmi svieža. Listy jej predčítava celá rodina. Vo svojom poslednom blogu zomierajúce dievča napísalo: "Myslím, že je čas povedať zbohom. Ďakujem za všetko, čo ste pre mňa spravili".

Ak chcete Sabine napísať aj vy, tu je adresa - Sabine Wortelboer, Dullaertstraat 33, 4561 KA, Hulst, Nederland (Holandsko)

https://twitter.com/BobmaesHulst/status/859363487637811200

Súvisiace články