Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
O seriáli 1890 porozprávali Ondrík s Nahálkom, Pat a Mat v uniforme
Zdielať na

O seriáli 1890 porozprávali Ondrík s Nahálkom, Pat a Mat v uniforme

BRATISLAVA / Na obrazovkách TV JOJ sa v nedeľu objavil nový seriál. Trocha detektívky, trocha drámy, trocha histórie a trocha humoru. Najväčšia pozornosť sa samozrejme točí okolo detektíva z Pešti, ale dvojica domácich žandárov je mu výraznou konkurenciou - Milan Ondrík, Martin Nahálka.

Dvaja nie práve schopní žandári sú odraz svojej doby. Pochádzajú z dobrých sedliackych rodín, rodičia im zaplatili štúdium. Obaja sú ešte slobodní. Nehanbia sa svoju uniformu použiť k vlastnému prospechu. Bez problémov kšeftujú s drobnými podvodníčkami. Ani úplatkom sa nebránia. Snažia sa byť moderní a neveriť poverám, ale keďže vyrástli v prostredí, kde sa všetci boja duchov, démonov a nemŕtvych, nie vždy sa im to darí. Často sa ocitajú v konflikte medzi tradičným a moderným.

"Na pľaci sme vždy spolu. Jeden bez druhého nevedia existovať," opisuje herec Milan Ondrík. Nahálka je z dvojice nešikovných ten šikovnejší. Je presvedčený o svojej nesmiernej múdrosti a sčítanosti. Rád poučuje Ondríka, pravdepodobne preto, že Ondrík je jediný človek na svete, čo je hlúpejší od neho.

Ondrík je úplne domotaný, často si nevie zapamätať ani jednoduché pokyny. Rád sa zabáva. Má rád prírodu a zvieratká. Je to skrátka veľké decko, ktoré nedokáže odhaliť, keď ho zneužívajú. Preto často robí robotu aj za Nahálku, ktorý je lenivý ako voš. Na rozdiel od neho má však Ondrík úspech u báb, čo mu Nahálka len ticho závidí.

Obaja sú v jadre dobrácki a dobromyseľní, no v snahe zapáčiť sa Černému a Martonovi to niekedy preháňajú nielen s aktivitou, ale aj prístupom k zadržaným... Inteligentné rozhodnutia a postupy nie sú ich silnou stránkou, ba naopak – keď začnú špekulovať, často skôr pokazia a zhoršia, čo len môžu...no na druhej strane sa i na nich občas usmeje šťastie a ani nevedia ako, prispejú k zdaru vyšetrovania vďaka šťastnej náhode či iným bizarným spôsobom.

Súvisiace články