Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Srdce pre deti: Najmenší majú už desať rokov radosť
Zdielať na

Srdce pre deti: Najmenší majú už desať rokov radosť

BRATISLAVA / Aj televízia JOJ už desať rokov pomáha zlepšovať životnú situáciu detí s vážnym zdravotným a sociálnym znevýhodnením. Srdce pre deti je charitatívnym projektom Nového času.

Srdce pre deti počas 10 ročníkov pomohlo viac ako 87 000 deťom. "Príbehy detí vždy chytia za srdce. Každého. Galavečer je ale nielen o deťoch, ale aj o hviezdach, ktoré chcú pomôcť a ktoré robia tú atmosféru, aby Slováci mali chuť pomáhať," prezradila šéfredaktorka Nového Času Júlia Kováčová.

Idea Srdca pre deti sa zrodila v Berlíne. Pri vzniku stál v roku 1978 nemecký vydavateľ Axel Spinger a jeho denník BILD. V Nemecku je galavečer Srdce pre deti vrcholom roka.

Srdcu pre deti môžete pomôcť aj Vy. Stačí poslať SMS na číslo 871 s textom SRDCE. Cena jednej SMS je 5 Eur. Alebo prostredníctvom sms v tvare START SRDCE budete touto sumou prispievať automaticky každý mesiac. Pravidelné príspevky môžete kedykoľvek bezplatne zrušiť textom STOP SRDCE. Rovnako môžete navštíviť stránku www.srdcepredeti.sk a pomôcť bankovým prevodom na Spoločné konto pre deti.

Galavečer Srdce pre deti si môžete pozrieť na obrazovkách televízie JOJ 3.decembra o 20:30.