Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mark Zuckerberg zomrel, tvrdí Facebook
Zdielať na

Mark Zuckerberg zomrel, tvrdí Facebook

Zdroj: SITA

WASHINGTON / Veľké množstvo užívateľov sociálnej siete Facebook bolo v piatok pre nezvyčajnú programovú chybu na svojich profiloch označených za mŕtvych. Stalo sa tak aj šéfovi Markovi Zuckerbergovi. Chyba bola po chvíli opravená a vedenie Facebooku sa za ňu ospravedlnilo.

O chybe informoval spravodajský server BBC News"Dúfame, že ľudia, ktorí milovali Marka, nájdu útechu vo veciach, ktoré zdieľajú ostatní, aby si pripomenuli a oslávili jeho život," objavilo sa na banneri na Zuckerbergovom účte.

https://twitter.com/FOX59/status/797196025601597440

Používatelia, u ktorých bol omylom zvečnený profil, rýchlo uisťovali svojich priateľov a príbuzných, že sú stále nažive. Mnohí pripojili aj vtipné komentáre.


"Facebook uzatvára jeden z najdlhších týždňov v amerických dejinách vyhlásením, že sú všetci mŕtvi," konštatoval technologický server The Verge v narážke na zvolenie Donalda Trumpa ako amerického prezidenta.

"Bola to strašná chyba a my sme ju už opravili. Veľmi sa ospravedlňujeme za to, čo sa stalo," uviedol hovorca facebooku.

Facebook zaviedol možnosť nastavenia zvečneného profilu v roku 2015 po tom, čo množstvo rodinných príslušníkov žiadalo o prístup na účty zosnulých blízkych. Spomienkový účet môže spravovať poverená osoba. Alternatívou je úplné zmazanie účtu.

Súvisiace články