Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ruské ministerstvo vydalo príručku, ako fotiť selfie
Zdielať na

Ruské ministerstvo vydalo príručku, ako fotiť selfie

MOSKVA / Ruské ministerstvo vnútra predstavilo zoznam bezpečnostných odporúčaní pre verejnosť, ako bez rizika zhotovovať fotografie selfie. Opatrenie prišlo po tom, ako niekoľko mladých ľudí v krajine tragicky zomrelo pri tejto činnosti, informovala agentúra TASS.

Príručka s názvom "Zhotovujte si bezpečné selfie - rozkošná selfie vás môže stáť život" si kladie za cieľ minimalizovať počet obetí, ktoré si zhotovovanie uvedených záberov vyberá a zastaviť tento nebezpečný trend, uviedla hovorkyňa rezortu vnútra Jelena Aleksejevová na tlačovej konferencii.

"V tomto roku sa zranilo najmenej 100 osôb pri snímaní selfie a desať ľudí prišlo o život. Ľudia by si mali uvedomiť, že honba za lajkmi na sociálnych sieťach môže vyústiť do tragických následkov," varovala hovorkyňa s tým, že daná príručka bude rozširovaná najmä medzi deťmi a študentmi.

Letáky rozdajú policajti

Ministerstvo vnútra v rámci kampane Bezpečné selfie predstavilo sériu situácií, kedy nie je vhodné sa venovať robeniu selfie. Odkazuje, že "selfie na železničných koľajniciach je zlý nápad, pokiaľ je ti život milý."

Pripomína taktiež to, že kto si selfie robí pri vode, môže mať problém udržať si rovnováhu. Letáky upozorňujúce mladých ľudí na riziká, budú rozdávať policajti.

Fotenie na ulici

Podľa Európskeho parlamentu sa už nebudeme môcť fotiť na ulici. Brusel chce obmedziť slobodu fotografovania. Táto správa sa šírila internetom. V skutočnosti pripravuje Brusel zákon, ktorý má ochrániť autorské práva k umeleckým dielam vystaveným vo verejnom priestore. O možnosť uverejňovať súkromné fotografie napríklad z dovolenky na sociálnych sieťach neprídeme.

Pozrite si analýzu Novín o 17-ej:

Súvisiace články