Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Apple tajne vyvíja auto na elektrický pohon
Zdielať na
Zaujímavosti

Apple tajne vyvíja auto na elektrický pohon

Zdroj: SITA

Jedna z najprogresívnejších a najdynamickejších firiem sveta, Apple, vyvíja podľa niektorých médií techonologicky mimoriadne vyspelý automobil na elektrický pohon. Mohlo by to v blízkej budúcnosti zmeniť celý trh. Informovali o tom denníky Financial Times či Wall Street Journal.

Podľa týchto správ Apple zamestnal odborníkov v oblasti dizajnu vozidiel a automobilových technológií a pracuje na projekte v prísne tajnom výskumnom laboratóriu. Steve Zadesky, ktorý viedol tímy, ktoré vyvinuli iPod a iPhone, sa údajne tiež koncom minulého roku zapojil do tohoto programu a Apple už začal spoluprácu s Mercedesom.

Project Titan

Minulý piatok denník Wall Street oznámil, že už vznikol dizajn pre auto s kódovým označením Project Titan.

Applu ale chýba výrobná kapacita, čo naznačuje, že sa bude musieť spojiť s renomovanými spoločnosťami z automobilového priemyslu. Ako uvedol v nedeľu web thelocal.at, jedným z týchto partnerov je aj Magna Steyr v Rakúsku.

Firma správy nekomentuje

Apple vyvinul tiež software známy ako CarPlay, ktorý integruje zábavu v autách Ferrari či Volvo.

Podľa českého Reflexu Apple odmietol správy komentovať. Ale jeden zo šéfov spoločnosti, Tim Cook, povedal, že automobilový priemysel je oblasť, v ktorej by sa mohla firma angažovať.

Zdielať na

Súvisiace články