Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Príbeh, ktorý chytí za srdce! Dvojnohý boxer prvýkrát na pláži
Zdielať na

Príbeh, ktorý chytí za srdce! Dvojnohý boxer prvýkrát na pláži

WASHINGTON / Ťažko si dokážeme predstaviť, že by naši štvornohí miláčikovia mali iba dve nohy. Príbeh boxera, ktorý obletel celý svet, je ale trochu iný. Narodil sa so zdeformovanými zadnými končatinami. A hoci má k dispozícii invalidný vozík, radšej behá po svojich dvoch zdravých nohách. Prvý výlet na pláži si náramne užil. Správu priniesol denník Huffington Post.

Invalidný vozík odmieta

Video hendikepovaného boxera obletelo celý svet rýchlosťou blesku. Majitelia psíka zdokumentovali jeho vôbec prvý výlet na pláž, kde sa spoločne s ďalšími dvoma psami preháňa ako vietor.

Aj napriek tomu, že má Duncan iba predné labky, je schopný perfektne udržať rovnováhu a beží skutočne rýchlo. Jeho majitelia prezradili, že má k dispozícii invalidný vozík, ktorý mu má v pohybe pomáhať. Duncan ho ale odmieta používať.

Amputácia zadných nôh

"Nechali sme ho bez vozíka na voľno, aby mohol bežať po svojich dvoch nohách. Vo videu sú niektoré zábery spomalené, naopak žiadne sa nezrýchľovali. Video bolo natočené, aby ste videli, aký rýchly dokáže Duncan v skutočnosti byť," prezradili jeho majitelia.

Boxer sa narodil s ťažkou deformáciou zadných nôh a panvy. Zadné nohy mu chirurgovia museli amputovať. So svojím hendikepom sa postupne vyrovnal a tak sa môže spoločne so zdravými psami naháňať po pláži.

Súvisiace články