Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
SERVISNÁ TÉMA. Takto nájdete ukradnutý či stratený mobil
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Takto nájdete ukradnutý či stratený mobil

BRATISLAVA / Simona z Oravy predbehla policajtov a svoj telefón našla sama. Stačilo jej na to pripojenie na internet a získala ho späť. V prípade straty a krádeže mobilu, postupujte takto. Úspech je zaručený...

Mobil si našla sama

Simone ukradli mobil na koncerte. Po mesiaci čakania na políciu, ktorá ho hľadala, sa sama pustila do pátrania. "Každé zariadenie mám prihlásené na google a ukáže mi, kde moje zariadenie presne je," povedala majiteľka ukradnutého telefónu Simona Krónerová. VIAC O PRÍPADE SA DOČÍTATE TU.

Našla v Košiciach, pričom zistila, že ho už používala nová majiteľka, ktorá ho kúpila za 80 €. "Mňa to prekvapilo, keď mi dotyčná poslala moju fotku. Nevedela som vôbec, že sa takéto veci dajú zistiť cez aplikácie," prezradila oklamaná žena s ukradnutým telefónom.

Ako na to?

Na lokalizáciu pritom nie je potrebné inštalovať žiadnu aplikáciu. Túto funkciu ponúka každý novší telefón už automaticky.

Iphone

1. Zapnúť Nájsť môj iPhone
Nastavenie - iCloud - nájsť môj iPhone
2. Lokalizácia na www.icloud.com

Operačný systém Android

1. Nastaviť správcu zariadenia Android
Nastavenia-zabezpečenia
2. Lokalizácia na www.google.com/android/devicemanager

V prvom kroku si zapneme funkciu nájsť môj iPhone. Tú nájdeme v nastaveniach. Potom si nastavíme správcu zariadenia android. Ak je táto služba aktívna, tak v prípade straty mobilu sa potom už len treba prihlásiť na stránky umožňujúce lokalizáciu telefónu.

Potom je možné mobil na diaľku zablokovať, nastavíť nové heslo bez ktorého ho nie je možné odomknúť alebo je tu možnosť vymazať celý obsah a zabrániť prístupu k citlivým dátam. Pre jeden z týchto operačných systémov je na trhu množstvo aplikácii, ktoré túto ochrannú službu ešte vedia rozšíriť. Napríklad o funkciu, ktorá umožňuje spraviť na diaľku fotografiu z vášho mobilu.

Telefón je možné zabezpečiť ešte lepšie po aktivácii uzamknutia klávesnice heslom. "Určite nepoužívať základné, najpoužívanejšie PINy 4 jednotky, 4 nuly," radí vývojár mobilných aplikácií Kolozsi.

Téme sa venuje reportér Ján Baček. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články