Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mobil či internet umožňujú deťom odhaľovať rodičovskú neveru
Zdielať na

Mobil či internet umožňujú deťom odhaľovať rodičovskú neveru

Zdroj: Kai Hendry

SMS / ky či surfovanie na internete ako dôkazový materiál pre deti záletných rodičov

"Deti sú zhrozené z toho, čo ich rodič robí a nevedia, ako majú s tou informáciou naložiť. A môžu mať napríklad strach z rozpadu rodiny," opísala skúsenosti chlapcov a dievčat volajúcich na anonymnú linku psychologička.

Dôkazy o negatívnom správaní podľa nej nachádzajú počas surfovania na internete, ale aj v rodičovskom mobile. "Deti si častokrát požičajú mobil od rodičov, aby nemuseli platiť zo svojho a nájdu tam sms-ky, ktoré si rodičia posielajú so svojím intímnym partnerom," priblížila Trlicová. Dieťa sa môže rovnako dozvedieť, že jeho rodič si svoje intímne potreby realizuje prehliadaním rozličných stránok o sexe.

Na Linke detskej istoty deťom odborníci radia, ako majú s takouto skúsenosťou naložiť. "Porozprávame sa s nimi, či to nie je náhoda, prečo si to myslia. A radíme im, aby sa s tým zdôverili vo vhodnej chvíli rodičovi," povedala psychologička.

Upozornila, že rodičia by si takéto odhalenie mali dobre uvedomiť a svoje veci si zablokovať. "A keď už k tomu príde, vysvetliť to svojim potomkom rozumnou formou," dodala psychologička. Zdôraznila, že toto zistenie môže deťom spôsobiť množstvo psychických zmien a vážne zasiahnuť do ich myslenia.

Zdielať na

Najčítanejšie správy