Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
SERVISNÁ TÉMA. Takto sa spojíme s Mikulášom
Zdielať na

SERVISNÁ TÉMA. Takto sa spojíme s Mikulášom

BRATISLAVA / Tešíte sa na Mikuláša? Na to, aby k vám ale prišiel, musíte niečo urobiť. Mikulášovia sú totiž veľmi vyťažení a nie vždy všetci stíhajú. V hlave každého rodiča je už dnes množstvo otázok, no veľmi málo riešení a čas beží...

Čas beží...

Ak do internetového vyhľadávača napíšete správne slovíčka, detské centrá, kluby či kútiky, ponúkajú správne riešenia.

"Rodičia nám niečo o dieťatku povedia, čo rado robí, nerobí a Mikuláš k nim príde priamo domov aj s balíčkom," hovorí Soňa Daglovičová z Detského klubu v Bratislave.

Odmena je v tomto prípade 40 až 50 eur a za každé ďalšie dieťa plus 10 eur navyše. Môžete obvolať ešte aj požičovne kostýmov. Avšak odpoveď nemusí byť pozitívna. "Momentálne už nie. Už dva týždne dozadu už boli všetky vlastne zarezervované," uviedla Zuzana Študencová z požičovne kostýmov. 

Ako si deti predstavujú Mikuláša?

Odmena je v tomto prípade za jeden kus 20 eur. Zostáva ešte ďalšia možnosť. Opýtať sa svojich deti, ako Mikuláš vyzerá a ich sny následne naplniť. "Má bielu bradu, to vieme všetci, má veľké vrece, má červené oblečko, čierne čižmy a sane a lietajúcich sobov," opisuje Mikuláša jedno z detí.

Ak by sa študent rozhodol robiť mikulášsku brigádu a denne zarobí približne 30 eur, tak ak by stihol navštíviť 5 rodín, zarobí päťnásobne viac. "Samozrejme lákavá ponuka. Ale neviem si predstaviť, čo som robil s tými deťmi," hovorí študent Patrik. 

Ideálna brigáda pre dôchodcu

Privyrobiť touto formou by si mohol aj dôchodca. "Nemuselo by byť 50 eur. Aj za 30 za jedno dieťa by stačilo. By som sa pýtal, či pomáhajú mamičke, či poslúchajú a okolo toho detské poviedky," hovorí dôchodca Jozef.

S Mikulášom samozrejme súvisia aj sladkosti. Avšak nie je čokoláda ako čokoláda a môže sa vám stať, že kúpite čokoládu po záruke. Preto si dávajte pozor. VIAC TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články